Kaori Momoi 73 let


Kaori Momoi je japonská herečka. Narodila se v Tokiu, otci – profesorovi politologie a matce – šperkařské designérce. Ve 12 letech odcestovala do Londýna studovat tanec na Royal Ballet Academy. Po třech letech se vrátila do Tokya. Absolvovala Bungakuza School of Dramatic Arts a v roce 1971 debutovala ve filmu AI FUTABI /To Love Again/ režiséra Kona Ichikawy. Během její 35-leté kariéry u filmu hrála ve více než 60 snímcích.

V roce 2005 hrála ve filmu Alexandra Sokurova THE SUN a roli Okasany ztvárnila ve filmové adaptaci stejnojmenného románu MEMOIRS OF A GEISHA /2005/ v režii Roba Marshalla. V Japonsku obdržela nespočet ocenění za účinkování ve svých filmech. Dvakrát vyhrála Japanese Academy Award pro nejlepší herečku [MO HOZUE WA TSUKANAI /1979/ a KAMISAMAGA KURETA AKANBO /1979/], jednou pro nejlepší herečku ve vedlejší roli [SHIAWASE NO KIIROI HANKACHI /1977/] a třikrát byla na tuto cenu nominovaná. V roce 1983 byla na New York International Film Festival vybrána jako nejlepší herečka za snímek Giwaku /Suspicion/. Za stejný film vyhrála cenu pro nejlepší herečku na Hochi Film Award a na Mystfest /1983/.

Za film ICHIJIKU NO KAO /2006/ vyhrála cenu FIPRESCI Prize /2007/, cenu Netpac Award na Berlin International Film Festival /2007/ a cenu E-Changer Award-Special Mention na Fribourg International Film Festival /2007/. V roce 1978, 1980, 1989 a 1998 vyhrává  3x cenu Blue Ribbon Award pro nejlepší herečku a 1x pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Na Kinema Junpo Awards v letech 1980, 1989 a1998 vyhrává opět cenu pro nejlepší herečku v hlavní i vedlejší roli a ve stejné kategorii získává dvě ceny na Mainichi Film Concours /1980 a 1998/.

Mimo svou hereckou kariéru se Momoi věnuje produkování a režírování filmů, scénáristice a designu. Je známou esejistkou a jako zpěvačka vydala 15 hudebních alb.


8.4.1951
Tokio, Japonsko
Kaori Momoi csfd

Ičidomo uttemasenUčú de ičiban akarui janeDuch ve strojiFutari no tabidžiLa HabitaciónPozdravy z FukušimyGreater ThingsHeeOedo no candyOKI - In the Middle of the OceanEmperorHelter SkelterAmayaSubaruUSBThe Yellow HandkerchiefYume no mani maniNemilosrdný střelecPurukogiThe Yakiniku Movie: BulgogiLáska a čestPodoby fíkovníkuGejšaSlunceGokusenIzoRevival BluesAšura no gotokuKurosufaiaThe Island TalesDaikaijû Tôkyô ni arawaruRakuen eno hashiTadon to chikuwaBaunsu ko gaurusuDoriimu sutajiamuTókjó jakjokuVítejte zpět, pane McDonaldeNacu šódžoSuwarôteiruTokiwa-so no seishunGirl of Silence, TheBo no kanashimiDonmaiOnna ga ichiban niau shokugyoWare ni ucu joi ariKamu onnaKimurake no hitobitoTomorrow AšitaDžijú na megamitačiHawaiian DreamJen žádné komixy!Poslední šotIkite mitai mó ičido: Šindžuku basu hóka džikenMain ThemeShinguru garuKidonappu burúsuObviněníSeišun no mon: Džiricu henEidžanaikaJúgure made


Aktualizace osobnostního profilu Kaori Momoi: 11.11. 2023 06:14