Tamlyn Tomita 58 let


Tamlyn Naomi Tomita se narodila na Okinawě v Japonsku (po rodičích je japonsko - filipínského původu), ale od dětství žije v USA. Její otec pracoval v Los Angeles jako policista. Tamlyn v mládí studovala historii a zvítězila v několika soutěžích krásy. Mimo jiné získala v roce 1985 titul Miss Nikkei (udělovaný nejkrásnějším Japonkám žijícím mimo Japonsko) a v roce 1991 ji dokonce časopis People zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě.

Zahrála si například hlavní ženskou roli po boku Dennise Quaida v romantickém dramatu z druhé světové války NAVŠTIVTE RÁJ, jednu z hlavních rolí v dramatu KLUB ŠŤASTNÝCH ŽEN, nebo manželku Antonia Banderase v nezávislém povídkovém snímku ČTYŘI POKOJE. S Dennisem Quaidem se pak znovu sešla při natáčení katastrofického velkofilmu Rolanda Emmericha DEN POTÉ, kde ztělesnila vědkyni NASA, Janet Tokada. Nejnověji jsme ji mohli vidět jako matku Jina Kazamy ve filmové adaptaci akční počítačové hry TEKKEN.

Často hraje i v seriálech (SANTA BARBARA, HIGHLANDER, JAG, KRIMINÁLKA MIAMI). Tamlyn působí také jako zpěvačka.


27.1.1966
Okinawa, Japonsko
Tamlyn Tomita csfd

Ultraman: Výš a výšMateřská poutaI Will Make You MineThe Good NeighborThe Living WorstThe UnbiddenDaddyAwesome Asian Bad GuysTeacher of the YearNómadasTekkenThe Mikado ProjectWhy Am I Doing This?OkoTwo SistersPandemiePrapor purpurových srdcíGaijin - Ama-me Como SouJane Doeová: Deklarace nezávislostiDen potéPerfect Party, TheGaijin 2Robot StoriesDestinyWalking ShadowNepolapitelný virusLife Tastes GoodPoslední muž na planetě ZeměHundred PercentPolibekSoundmanRaven: Return of the Black DragonsThe Killing JarTouchČtyři pokojeNotes on a ScalePicture BrideZtracený syn 2Ztracený syn 4Klub šťastných ženHirošima: město popelaNavštivte rájVietnam TexasHiroshima MaidenTo Heal a NationHawaiian DreamKarate Kid 2Avatar: Legenda o AangoviModrooký samurajMonarch: Odkaz monsterCobra Kai


Aktualizace osobnostního profilu Tamlyn Tomita: 19.11. 2023 13:49