Lucie Žáčková 46 let


Narodila se v Ostravě, tamtéž vystudovala i konzervatoř. Při studiu nastoupila do angažmá v Divadle Petra Bezruče, zde nazkoušela více jak 35 rolí. Za roli Nastasji Filipovny byla nominovaná na cenu Alfréda Radoka. Ve stejném roce získala Cenu Thálie a Cenu Alfréda Radoka jako talent roku. Za rok angažmá v divadle Aréna nažkoušela 5 inscenací, poté přijala nabídku angažmá v Národním divadle v Praze.

Během angažmá v Národním divadle nastudovala v Činoherním klubu v Praze inscenaci „Tramvaj do stanice touha“ a za roli Blanche byla nominovaná na cenu Thálie, cenu Alfréda Radoka a Cenu divadelní krititky. V roce 2016 získala Českého lva za roli ve filmu Kobry a užovky.


16.2.1978
Ostrava, Československo
Lucie Žáčková csfd

Rok vdovyManželé StodoloviKryštofChlap na střídačkuBalada o pilotoviDukla 61Kobry a užovkyRevivalMamas & PapasZoufalciKaramazoviNa vlky železaOpravdová láskaSluneční státTrosečníciDřevěná MarikaHaneleKukačkyOdznak VysočinaBoženaOchránceZločiny Velké PrahyZrádciJak si nepodělat životRaplStrážmistr TopinkaŽivot a doba soudce A. K.Nevinné lžiExpozituraSoukromé pastiBackstage: Jako břitva / NěmcováMá Vlast(a)PtákovinaMusí to být bolestivýVelmi křehké větveMaturant


Aktualizace osobnostního profilu Lucie Žáčková: 16.2. 2024 22:40