Bennett Miller 57 let


"Byl jsem špatný student, nikdy jsem neměl rád školu."

Režijně debutoval snímkem s názvem THE CRUISE (1998) , který zobrazuje pohled do duše autobusového průvodce, kterého v tomto dokumentu ztvárnil přítel režiséra už z dětství Timothy "Speed" Levitch. Tento dokumentární film získal na Newportském Mezinárodním Filmovém Festivalu cenu Audience Award v kategorii nejlepší dokumentární film a ocenění Special Jury Award.

Obrovský zlom v jeho kariéře přišel v roce 2005, když dostal šanci zrežírovat scénář svého výše zmíněného kamaráda ze školních let Dana Futtermana. Vzniklo z toho životopisné drama CAPOTE, které vypráví o životě amerického spisovatele jménem Truman Capote (Philip Seymour Hoffman). Nejen, že byl film kritiky velice dobře přijat, ale hlavně znamenal v roce 2006 pro Bennetta Millera nominaci na Oscara za nejlepší režii. Tu sice nepřetavil v cennou sošku, ale získal jiná ocenění například cenu CFCA Award v kategorii nejslibnější filmař.

Až šest let po svém největším úspěchu se opět posadil do křesla režiséra. V roce 2011 mělo premiéru autobiografické, sportovní drama společnosti Columbia Pictures MONEYBALL, zachycující život Billyho Beaneho bývalého nadějného hráče baseballu. Na tomto snímku spolupracoval Miller s Bradem Pittem, který ztvárnil hlavní roli, ale i s Philipem Seymourem Hoffmanem, který zazářil v jeho předchozím snímku. V současné době pracuje na režii k filmu FOXCATCHER (2013), který je natočen podle skutečného příběhu  Johna du Ponta (Steve Carell), který trpěl paranoidní schizofrenií.


30.12.1966
New York City, New York, USA
Bennett Miller csfd

Hon na liškuMoneyballCapoteThe CruiseScarlett Johansson - Falling DownBob Dylan - When the Deal Goes DownSNL: 40th Anniversary Special


Aktualizace osobnostního profilu Bennett Miller: 23.4. 2024 23:03