Leila Hatami 51 let


Leila Hatami je Íránská herečka, dcera režiséra Aliho Hatamiho a herečky Zari Khoshkam, provdaná za herce / režiséra / scénáristu Aliho Mosaffu. Po ukončení střední školy se Leila přestěhovala do Lausanne ve Švýcarsku a začala studovat elektrotechniku na Švýcarském federálním institutu technologie (EPFL). Po dvou letech změnila svůj hlavní obor na francouzskou literaturu. Po dokončení studií se přestěhovala zpět do Íránu. Mimo svůj rodný jazyk, perštinu, ovládá plynule francouzštinu, angličtinu a němčinu.

Během dětství se objevovala v Íránském velmi populárním seriálu Hezar Dastan, hrála i ve filmech Kamalolmolk nebo Deldhodegan (1991), kde jí byla svěřena role slepé turecké princezny. Za roli ve filmu Deserted station (Istgah-Matrouk, 2002) byla na 26. montrealském světovém filmovém festivalu oceněna jako nejlepší herečka. Objevila se ve dvou manželových filmech - Portrét neznámé ženy (2005) a Poslední krok (2012), pro který navrhla design a kostýmy, za což obdržela nominaci na Fajr filmovém festivalu. Film Rozchod Nadera a Simin (2011), kde ztvárnila hlavní ženskou roli, vyhrál Cenu akademie za nejlepší cizojazyčný film.

V roce 2014 byla pozvána do Cannes jako člen hlavní soutěžní komise. S Alim Mosaffou se vzali v roce 1999. Mají dvě děti - syn Mani (narozen v únoru 2007) a dcera Asal (říjen 2008).


1.10.1972
Teherán, Írán
Leila Hatami csfd

TasavorMa hameh ba ham hastimMardi bedoon-e sayehBomba, milostný příběhHekayat-e daryaPraseThe Last FictionRag-e KhabJáDorane AsheghiKolik je ve vašem světě hodin?Sar Be MoohrMeeting LeilaNarenji PoushPoslední krokAseman-e mahboobRozchod Nadera a SiminSaadat AbadChehel SalegiJsou věci, které nevíšParse Dar MehBi pooliLove at 40ŠírinHokmPortrét neznámé ženySalad-e faslShaere zobale-haErtefae PastIstgah-MatroukAb va AtashMorabbaye shirinMix, TheSheidaLeilaDel ShodeganNahang AbiGohar Kheirandish a FilmographyRozchod z ÍránuGhaliye iroonie maaIl était une fois...Looking for Shehrzad


Aktualizace osobnostního profilu Leila Hatami: 31.10. 2023 17:59