Tracey Ullman 64 let


Tracey Ullman platí v Americe za jednoho z nejlepších současných komiků. Od poloviny osmdesátých let se totiž objevuje ve vlastní televizní show, založené na převlekových skečích a parodiích. Obdržela za ni mnoho různých ocenění a hlavně masovou diváckou oblibu. Ve filmu naproti tomu hraje vzácně, nabídky vesměs odmítá, přesvědčena, že televize jí poskytuje větší možnosti. Přesto se v její filmografii několik výrazných filmových rolí najde.

Její rezervovaný postoj k filmu je možná způsoben i dvěma neblahými zkušenostmi, kdy byla přes profesionální přístup k rolím z konečného výsledku vystřižena. Nejdřív z černé komedie Roberta Zemeckise SMRT JÍ SLUŠÍ, kde se měla objevit jako milenka Bruce Willise, s níž uteče do Evropy před Meryl Streep a Goldií Hawn, podruhé z muzikálu Woodyho Allena VŠICHNI ŘÍKAJÍ: MILUJI TĚ. Na druhou stranu, jak sama říká, pro Woodyho Allena by pracovala i zadarmo. Dosud nejvýznamnějším výsledkem jejich zatím trojnásobné spolupráce je komedie DAREBÁČCI, kde si Tracey zahrála Woodyho ordinérní manželku Frenchy. Allen ji nazval komediálním géniem.

Tracey Ullman nicméně nežije jen filmem a televizí. V osmdesátých letech vydala dvě úspěšná alba šansonů, založila si produkční společnost, která chystá nové programy pro televizi HBO, a internetovou firmu, prostřednictvím které distribuuje šatstvo pro ženy nadměrných velikostí.


20.12.1959
Slough, Hrabství Berk, England, Velká Británie
Tracey Ullman csfd

The ActorSmrt roku 2021!Smrt do roku 2020The PromGood SessionČarovný lesWhat About Dick?Příběh o ZoufálkoviNestanu se tvojí ženouMrtvá nevěsta Tima BurtonaNení Kronk jako KronkO princezně na hráškuChlípnost nade všeTracey Ullman in the Trailer TalesC-ScamDarebáčciPanikaThe Best of Tracey Takes On...Women of the Night IVPret-a-PorterPrinceznaBláznivý příběh Robina HoodaHousehold SaintsTracey Takes on New YorkVyberte si svou tříduMiluji tě k smrtiThe Best of the Tracey Ullman ShowI, Martin Short, Goes HollywoodSněhurka a jak to bylo dálJumpin' Jack FlashVíc než dostPozdravuj na Broad StreetThe Young VisitersLarry, kroť seMrs. AmericaGirlsRodinné sídloTraceyino mimořádné zpravodajstvíJak jsem poznal vaši matkuSofie První


Aktualizace osobnostního profilu Tracey Ullman: 23.3. 2024 20:37