Neil Tennant 69 let


Neil Francis Tennant se narodil v pobřežním městečku North Shields, které leží v severovýchodní Anglii v hrabství Northumberland. Jeho znamení zvěrokruhu je Rak a v čínské horoskopu je to Kůň. Jeho otec William W. Tennant pracoval nejprve jako dělník ve švédské gumárně a později zastával funkci obchodního zástupce. Jeho matka Sheile M.Tennant se starala o starší sestru Susan a dva mladší bratry Simona a Philipa.

Už v dětství se naučil hrát na kytaru a violoncello. Poté úspěšně absolvoval londýnskou Metropolitní univerzitu v oboru historie a mezitím pracoval jako redaktor pro britskou pobočku vydavatelství komiksů Marvel, dále pracoval jako redaktor knih o vaření a také jako redaktor magazínu pro dospívající s názvem Smash Hits.

Neil Tennant a jeho hudební kolega Chris Lowe se poprvé setkali v elektronickém obchodě na Kings Road v Chelsea v roce 1981. Sdíleli stejný zájem o hudbu a začali spolupracovat při psaní písní. Zpočátku vystupovali jako West End, než se stali známými pod názvem Pet Shop Boys. Ačkoliv se v jeho textech písní a videoklipech zpívá o zamilovanosti a randění s dívkami, tak se roku 1994 veřejně přiznal i se svým kolegou k homosexualitě. Je pravidelným podporovatelem a patronem Nadace Eltona Johna pro AIDS.

Neil je vysoký 179 centimetrů a váží 76 kilogramů. Na jevišti má tendenci nosit obdélníkové sluneční brýle a různé druhy klobouků. Jeho oblíbeným jídlem je hnědá rýže se zeleninou a oblíbeným pitím je červené víno nebo jamajská blue mountain káva a jeho oblíbenou vůní je levandule. Rád se chodí bavit do londýnského klubu s názvem Avenue A. Neil je vlastníkem několika domů a nemovitostí v Londýně, Berlíně a také loveckého zámečku ve Wolsinghamu v hrabství Durham, ve kterém má své vlastní nahrávací studio.


10.7.1954
North Shields, Tyne-and-Wear, England, Velká Británie
Neil Tennant csfd

Ultimate Pop Star, TheDiscoveryProjectionsEspecial Nochevieja 1988: ¡Hola, hola 89!It Couldn't Happen HereJust DustySynth BritanniaPet Shop Boys: A Life in PopAll I Want: A Portrait of Rufus Wainwright25 Years of Smash HitsBest of BowieIt Takes Two: The Story of the Pop DuoPet Shop Boys: Montage - The Nightlife TourDefinitely DustyTwentieth Century Blues: The Songs of Noël CowardPet Shop Boys: SomewhereJak se stát naprosto dokonalouNew Order StoryPerformanceThe Killers feat. Elton John & Neil Tennant - Joseph, Better You than MeDavid Bowie, The Pet Shop Boys - Hallo SpaceboyPet Shop Boys: Se A Vida EPet Shop Boys - Go WestPet Shop Boys: Can You Forgive Her?Pet Shop Boys - HeartPet Shop Boys: Always on My MindPet Shop Boys: It's a SinPet Shop Boys: What Have I Done to Deserve This?Pet Shop Boys - SuburbiaPet Shop Boys: Pop Art - The VideosPet Shop Boys: VideographyPet Shop Boys: Inner SanctumPet Shop Boys - PandemoniumPet Shop Boys: Cubism in ConcertLive 8Pet Shop Boys: Discovery Live In Rio 1994Eighth Wonder: I'm Not ScaredMTV 80s - Top 50 1982 Vs 1986!Hollywood InsiderThe British MastersThe BRIT Awards 2009Top of the PopsThe BRIT Awards 2006The 100 Greatest Pop VideosThe Best Hit USAStore studioFørst & sistAn Audience with Elton JohnSounds of the EightiesTFI FridayBrit Awards 1988The Britannia Music Awards 1988Brit Awards 1987Going Live!1986 MTV Video Music AwardsDes O'Connor Tonight


Aktualizace osobnostního profilu Neil Tennant: 27.11. 2023 17:58