Neil Young 78 let


Neil Young je kanadský hudebník, který se narodil 12.11. 1945 v Torontu ve státě Ontario. Jeho otec pracoval jako novinář, což sebou přinášelo potíže neustálého stěhování podle toho, kde se jeho otec uchytil. Po rozvodu rodičů se ale s matkou usadil ve Winnipegu.

Ve druhé polovině 60. let přesídlil do Los Angeles, kde údajně pobýval nelegálně až do roku 1970, kdy dostal zelenou kartu. V kalifornské metropoli se Young konečně uchytil jako hudebník.

Pro jeho tvorbu jsou typické záhadné texty a časté experimenty s hudebními žánry. Mezi jeho největší hity patří skladby Heart of Gold, Harvest Moon (folk a akustic rock), Rockin in the Free World či Hey Hey, My My (hard rock). V pozdějších letech své kariéry se věnoval například žánru grunge a několikrát vystoupil s kapelou Pearl Jam.

Neil Young se také podílel na několika filmech jako režisér. Pod pseudonymem Bernard Shakey režiroval nebo spolurežíroval např. RUST NEVER SLEEP (1979), HUMAN HIGHWAY (1982) nebo GREENDALE (2003).


12.11.1945
Toronto, Ontario, Kanada
Neil Young csfd

ParadoxGreendaleMrtvý mužBizoni na tahuNeil Young JourneysCSNY/Déjà VuNeil Young: Heart of GoldLive at Vicar St.Rok koněDie BewerbungNeil Young - Indian GiversNeil Young - Dead ManNeil Young: Sample and HoldHledá se láska'68Láska nebeskáHuman HighwayArt and Life: The Story of Jim PhillipsLong Story Short: Willie Nelson 90Immediate FamilyNeil Young : Les raisons de la colèreYoung ShakespeareLaurel CanyonDavid Crosby: Remember My NameHitsville: The Making of MotownManson: Music From an Unsound MindMountaintopBachmanMusicares Person of the Year: A Tribute to Bruce SpringsteenMy Music: '65-'67 Rock RewindLegendy rockuA Musicares Tribute to Paul McCartneyClose UpDavid Geffen: Král HollywooduBridge School Concerts - 25th Anniversary Edition, TheGlastonbury 2009Neil Young Trunk ShowFields of FuelFuelMusikprogrammet - programmet om musikThe Greatest CanadianBrian Wilson on TourMayor of the Sunset StripPříběh pop music a politikySoundstageBest of Music Flashback Television Shows: Featuring Music Scene and Hullabaloo, TheNeil Young: Silver and GoldRed Rocks Live: Neil Young Friends & RelativesVH-1 Where Are They Now?Dolly Parton: Hidden TreasuresFarm Aid '96Farm Aid: The Tenth Anniversary ConcertThe History of Rock 'N' Roll, Vol. 6


Aktualizace osobnostního profilu Neil Young: 3.3. 2024 12:14