William Forsythe 68 let


Herec s vizáží italského mafiána pochází z newyorského Brooklynu a svoji kariéru zahájil již jako šestnáctiletý na divadle. Objevil se v desítkách her a inscenací, než se na konci 70. let přestěhoval do Los Angeles a přeorientoval se z jeviště na film.

Z jeho filmových postav můžeme zmínit třeba chuligána Cockeye z Leoneho krimi-thrilleru TENKRÁT V AMERICE, zločinec Evelle z krimi-komedie bratří Coenů POTÍŽE S ARIZONOU, hlavní záporák Richie Madano ze seagalovky NEMILOSRDNÁ SPRAVEDLNOST, zvláštní agent Paxton ze SKÁLY, gangster Sammy Gravano v televizním snímku MAFIÁN. V poslední době hodně spolupracuje s hororovým režisérem Robem Zombiem (VYVRŽENCI PEKLA, HALLOWEEN).

William má tři dcery, z nichž nejstarší Rebecca si s ním zahrála v akčním thrilleru ÚNOS MÉ SESTRY, kde Forsythe vytvořil jednu z mála ze svých kladných úloh – agenta Simona. A do budoucna to rozhodně nevypadá, že by se oblíbený herec měl strachovat o nedostatek pracovních nabídek.


7.6.1955
Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, New York City, New York, USA
William Forsythe csfd

God's Not Dead: We the PeopleIda RedRoe v. WadeA Perfect PlanI Am FearMrazivá pomstaRun with the HuntedVaultWake UpCheck PointThe AssaultThe Bronx BullThe HollowThe Midnight ManThe Witching HourEchoes of WarLaugh Killer LaughRoad to JuarezThe NetworkerThe Unlikely'sHidden in the WoodsTom Holland's Twisted TalesInfectedThe Ghost Club: Spirits Never DieInkubusJesseLoosiesMotorkářNenávidím L.ASlip & FallDear Mr. GacyThe RigUnderground Entertainment: The MovieHappy in the ValleyNail: Story of Joey Nardone, TheStilettoiMurders88 minutHalloweenNebezpečný letOstrov smrtiSouthern GothicJamVe stínu pravdyLarvaThe L.A. Riot SpectacularVyvrženci peklaŽraločí mužThe Last LetterNávod k použitíScary Movie 3Únos mé sestryCoastlinesHodina pravdySupersvůdníci 2Těžký prachy18 Shades of DustBlue Hill AvenueKamuflážOutlaw


Aktualizace osobnostního profilu William Forsythe: 31.10. 2023 01:14