Grace Jones 75 let


Narodila se jako Grace Mendoza ve městě Spanish Town na Jamajce. Její matka se jmenovala Marjorie, otec Robert byl politikem a duchovním. Jejím bratrem je herec Bishop Noel Jones. Ve světě showbussinesu je známější spíše jako zpěvačka a modelka, než jako herečka. Předtím než se stala v Paříži úspěšnou a uznávanou modelkou, studovala divadelní vědy na univerzitě v Syrakusách. Její androgynní vzhled a vystupování například s živými lvy a leopardy z ní udělalo kultovní hvězdu, přezdívanou také jako „The queen od Gay Discos“ a vedlo také k nabídkám několika rolí.

V 70. letech byl jejím partnerem Jean-Paul Gouse, se kterým má Grace syna. Během 70. let hojně navštěvovala vyhlášenou newyorskou diskotéku Studio 54. Grace je známá svým kontroverzním vystupováním – k jejím nejznámějším výstřelkům patří její účinkování v britské talkshow, kdy napadla židlí jejího moderátora Russella Hartyho, protože jak uvedla, se jí nelíbilo, že se věnoval ostatní hostům na úkor jí. V únoru roku 1996 se jejím manželem stal Maďar Atila Altaunbay. V době jejich sňatku mu bylo pouhých 20 let a byl o celých 28 let mladší než Grace.


19.5.1948
Spanish Town, Jamajka
Grace Jones csfd

GutterdammerungFalcoNo Place Like HomeShaka Zulu: Boj o pevnostWolf GirlPalmer's Pick UpPoklad pirátůKybernetičtí loupežníciBumerangPřímo do peklaSiestaVampRunning Out of LuckVyhlídka na vražduNičitel ConanDeadly VengeanceAttention les yeuxGordon's WarPán šelemThe Late Great '78: Glamour's Golden Sunset100 Greatest Dance Songs of Rock & RollHelmut Newton: Nestoudná krásaAntonio Lopez 1970: Sex Fashion & DiscoGrace Jones: Bloodlight and BamiThe Fabulous Allan CarrBlood and Thunder: The Sound of AlbertsJames Bond's 'Spectre' with Jonathan RossArias with a TwistChelsea on the RocksPremiere Bond: Opening NightsThe Best of 'So Graham Norton'I Love 1980'sInside 'A View to a Kill'VH-1 Where Are They Now?Superstar: The Life and Times of Andy WarholJames Bond: Licence to ThrillA View to a Kill: FeaturetteMode in FranceArmee der Liebenden oder Revolte der PerversenArcadia: Election DayA Reggae SessionMTV Europe Music Awards 2008Memòries de la teleLes grands du rirePodiumDorfers DonnerstalkIch will Spaß - Die 80er-Jahre-Pop-und-Schlagernacht mit Perlen aus Ost und WestBeckmannSounds of the EightiesGomorronThe Pat Sajak ShowChristmas at Pee Wee's PlayhouseLunettes noires pour nuits blanchesThe 1st Annual Soul Train Music Awards1986 MTV Video Music AwardsVideo JukeboxDe películaEbony/Jet ShowcaseDance Fever


Aktualizace osobnostního profilu Grace Jones: 8.3. 2024 03:56