Litefoot 55 let


Gary Paul Davis, známější pod svým uměleckým pseudonymem Litefoot, je domorodý americký rapper, herec a zakladatel „Red Vinyl record label".

Litefoot zasvětil téměř celý svůj život hudbě, konkrétně rapu. Ačkoli není prvním domorodým rapperem, dokázal se prosadit i v americké silné konkurenci. Jeho tvorba je směsicí hip-hopu a jeho vlastní indiánské kultury.

Do oblasti filmu Litefoot zasáhl několikrát coby herec. V roce 1995 debutoval ve fantasy filmu pro děti s názvem KOUZELNÝ KLÍČ, kde si zahrál indiána Malého Medvěda. O dva roky později hrál Nočního Vlka v MORTAL KOMBAT 2: VYHLAZENÍ, dále se objevil ve snímku KULL DOBYVATEL a tentýž rok i v nezávislém dramatu SONG OF HIAWATHA. Následovalo několik seriálů: MOŽNÁ UŽ ZÍTRA z roku 1998, o rok později RODINNÉ PRÁVO a v roce 2002 hrál i v seriálu KRIMINÁLKA MIAMI. V tomtéž roce se objevil i ve známém filmu ADAPTACE po boku Nicolase Cage a Meryl Streep. Zahrál si i v několika dalších nezávislých filmech.

Nyní se Litefoot žádnému filmovému natáčení nevěnuje a soustředí se spíše na svá turné a na hudební tvorbu, za kterou získal již několik ocenění.


1.3.1969
Upland, California, USA
Litefoot csfd

29 PalmsAdaptacePearl, ThePicture of PriorityKull dobyvatelMortal Kombat 2: VyhlazeníSong of HiawathaKouzelný klíčDomek z karetKriminálka MiamiRodinné právoMožná už zítra


Aktualizace osobnostního profilu Litefoot: 9.3. 2024 07:54