Robin Shou 63 let


Dalším ze zástupu hongkongských hereckých hvězd je Robin Shou. Jeho životopis se však trochu liší od jeho ostatních kolegů. Narodil se 17.července 1960 v Hong Kongu jako čtvrtý potomek krejčího a hospodyně. Když mu, ale bylo jedenáct let, celá jeho rodina se přestěhovala do Spojených států Amerických, konkrétně do Los Angeles. Robin záhy také přijal americké občanství. Zajímavostí je, že bojové umění začal studovat až ve svých 19-ti letech, kdy během studia stavebního inženýrství na kalifornské státní univerzitě chodil na lekce karate. To jej však plně neuspokojovalo. Zásadní změna nastala až v r.1981 kdy shlédl exhibici čínského Wu Shu a rozhodl se mu věnovat.

První velkou příležitostí pro něj byl televizní snímek FORBIDDEN NIGHTS z roku 1990. Skutečný zlom v jeho kariéře, který jej katapultoval mezi nejznámnější asijské akční ikony, však přišel až v roce 1995 s hlavní rolí v dnes již kultovním filmu natočeném podle populární počítačové hry MORTAL KOMBAT. Na tomto díle bylo především unikátní, že ačkoli se jednalo o americký film, poprvé se zde proti sobě v roli ústředního hrdiny a záporáka postavili dva asijští herci (tím druhým byl Cary-Hiroyuki Tagawa). Na komerční úspěch Mortal Kombatu se Robin pokusil o dva roky později navázat méně zdařilým pokračováním. Při natáčení si ovšem poranil žebra a v některých náročných scénách musel být proto zastoupen dublerem (jímž byl mladý thajský kaskadér jménem Tony Jaa). V r. 2006 se objevil v další adaptaci počítačové hry s názvem DOA: NA ŽIVOT A NA SMRT.

Přestože se Robinovi dosud nepodařilo svůj nejslavnější film Mortal Kombat překonat, už teď zůstane navždy zapsán v paměti fanoušků kung-fu žánru a třeba nás ještě v budoucnu něčím překvapí.


17.7.1960
Hongkong
Robin Shou csfd

Rallye smrti: Peklo na zemiPirate BrothersRallye smrti 2Street Fighter: Legenda z Hong KonguRallye smrti18 Fingers of Death!DOA: Na život a na smrtMortal Kombat 2: VyhlazeníTlouštík z Beverly HillsMortal Kombat - Boj na život a na smrtZu wuLong hu xin feng yun: Zhi tou hao tong ji fanLong kua si hai zhi zhi ming qing renČest a slávaHei mao IIZhi fa wei longZhi zun te jingEastern HeroesHong tian longMagdaleno Orbos: Sa kuko ng mga lawinRed Force 6Chi se da feng baoDong fang lao huForbidden NightsTygří klec 2Long zhi zheng baSheng gang qi bing 3Wo zai hei she hui de ri ziZhi zun wu shangKlec smrtiRed Force 3Yi dan hong chunZvláštní policejní jednotka zasahuje ve městěOdložené případyKrajní mezeMan of a Thousand FacesHong ku zi


Aktualizace osobnostního profilu Robin Shou: 3.11. 2023 15:40