Linden Ashby 63 let


Celé jeho jméno zní Clarence Linden Garnett Ashby III. Do filmových kronik se zapsal jako typická hvězdička laciných béčkových videosnímků, převážně s akční tématikou. Spíše než herecký talent zde mohl uplatnit svůj vzhled a sportovní zdatnost.

Nejprve studoval psychologii a ekonomiku, avšak již po prvním roce vysokou školu vyměnil za hereckou kariéru. Od poloviny 80. let se objevoval v televizi i ve filmu. Zahrál si třeba v nekonečném teenagerském seriálu MELROSE PLACE. V r.1990 se dočkal i první hlavní role v hororu NOČNÍ ANDĚL. Výrazně na sebe upozornil o čtyři roky později vedlejší úlohou Morgana Earpa v úspěšném westernu s Kevinem Costnerem a Gene Hackmanem WYATT EARP. Největší slávu mu však přinesla postava herce Johnny Cage, jenž se zúčastní velkolepého turnaje v bojových uměních v kultovním akčním béčku MORTAL KOMBAT. V této roli nahradil původně obsazeného Brandona Lee, jenž před začátkem natáčení tragicky zahynul.

V dalších letech Ashby už nedokázal podobný úspěch zopakovat a beznadějně uvízl v televizních a nízkorozpočtových projektech. Nadále je však hojně obsazován i do titulních rolí. Za zmínku stojí třeba jeho účast na třetím díle akčního zombie hororu RESIDENT EVIL: ZÁNIK.

Linden Ashby je od r.1986 ženatý se spíše televizní herečkou Susan Walters a má s ní dvě dcery.


23.5.1960
Atlantic Beach, Florida, USA
Linden Ashby csfd

Teen Wolf: The MovieTrustZranitelná srdceEscaping My StalkerA Daughter's RevengeBeta TestResident Evil: Poslední kapitolaIron Man 3The Perfect BossGabe the Cupid DogField of VisionProtivný sprostý holky 2Vezmi si měAnakonda 4: Cesta krveHladová hraPodezřeláPoslední nocSexy party 3: PrvákStripped NakedMaturitní plesTíživé svědomíVražedné fináleDobří sousedéPlot 7Resident Evil: ZánikSměr smrtSokyněZvrácená láskaNebezpečné hry 3Nezvratný důkazSmrtelná lavinaNebezpečné hry 2Company You Keep, TheShrink RapŠtvaná ženaFits and StartsNa konci silSniper 2Tváří v tvář nepříteliHodiny smrtiNebezpečná přitažlivostTime of Her TimeSoudný denWhere the Truth LiesJezeroMurder She Purred: A Mrs. Murphy MysteryUtajená krásaÚtočištěSmrt milionářeVýbuchCadillac RanchTemný andělMortal Kombat - Boj na život a na smrt8 sekundGreen Dolphin BeatWyatt EarpArcha neviňátekInside Out IIISuperpilotDokonalá nevěsta


Aktualizace osobnostního profilu Linden Ashby: 12.3. 2024 17:40