Malisa Longo 73 let


Malisa Longo, celým jménem Maria Luisa Longo, se narodila 13. června 1950 v Benátkách. Malisa začínala jako modelka, později byla herečkou, režisérkou i scénáristkou. Ve světě showbyznysu se začala objevovat na konci šedesátých let minulého století.

Malisa je typickou představitelkou „béčkové“ produkce nejen italské, ale i španělské a francouzské kinematografie. Hrála ve všech různých žánrech, ve filmech dobrodružných, poliziottescu, sci-fi, spaghetti westernech a svou krásu ukázala také v erotických komediích. Hrála také ve filmech „velkých“ režisérů jako Federico Felini či Terence Young. Nejznámější je její spolupráce s filmařem Tinto Brassem či Luciem Fulcim.

Ještě jako mladistvá, se Malisa poprvé představuje světu ve videoklipu Pina Donaggia (*1941). Po ukončení školy se Malisa přestěhovala do Říma, kde začala pracovat jako modelka. Prokázala také svou kreativitu v malování a psaní. Ze světa módy a reklamy již byl jen krátký krůček k filmu a ten udělala po vítězství Miss Cinema. Poté již neunikla pozornosti mnoha filmařů. Začala studovat herectví i tanec a přišly první role, jako Cynthia Fellows ve filmu NUDE….SI MUORE (1968), nebo se Malisa roku 1969 objevuje ve westernu ZORRO MARCHESE DI NAVARRA, jako Carmen de Mendoza. Úplně prvním filmem, který natáčela, byl mysteriózní thriller UNA SULL´ALTRA, který režíroval Lucio Fulci. Mimochodem se kruh kariéry Malisy na tomto místě také uzavírá, neboť posledním filmem, který natočila, byl horor UN GATTO NEL CERVELLO (1990), opět pod taktovkou Lucia Fulciho. U nás vyšel film pod názvem KONCERT HRŮZY a rovněž pro Fulciho to byl jeden z posledních filmů.

Nástup k filmu nebyl ale pro Malisu tak jednoduchý, neboť film procházel krizí a filmová výroba byla téměř nulová. V roce 1970 hrála v komedii IL TRAPIANTO Maddalenu. Rolí dostávala poměrně dost s ohledem na krizi filmového průmyslu, se ale nejednalo role velké, či takové o jakých měla Malisa představy. Sama říká, že měla energii i nadšení a důvěru v sebe samotnou prosadit se i jinde, než ve filmu. Vrhla se s odhodláním a nadšením hlavně na své oblíbené psaní a díky spolupráci s řadou novin a časopisů se stala úspěšnou publicistkou.


13.6.1950
Venezia, Itálie
Malisa Longo csfd

Crypt of EvilInquietudineUovo del cuculo, L'Koncert hrůzyPierino torna a scuolaDáma z Orient ExpressuFrati rossi, ISnack Bar BudapešťPoslední bojovníciSenza vergognaCarabinieri si nasceMirandaThor: Neporazitelný barbarGunan il guerrieroLa mondana nudaMěsto ženPřichází paní doktorkaŽelezná pěst mafieHvězdná odyseaIl mammasantissimaBattaglie negli spazi stellariGuerra dei robot, LaAnno zero - guerra nello spazioElsa Fräulein SSHelga, vlčice ze StilberguMacho, ElSbohem, KalifornieAdolescente, L'C'è una spia nel mio lettoEmanuelle bianca e neraMark colpisce ancoraSalon KittyTaxi love, servizio per signoraAmori, letti e tradimentiErotická dobrodružství Robinsona CrusoeGiochi erotici di una famiglia per beneZanna Bianca e il cacciatore solitarioAdolescence pervertieDomestico, IlQSuperborci, superženy, supernakládačkyC'era una volta questo pazzo pazzo westLe Guerriere dal seno nudoMilano trema - la polizia vuole giustiziaPrenez la queue comme tout mondeRicco (Ajuste de cuentas)Afyon oppioBandoleros della dodicesima ora, IBeffe, licenze et amori del Decamerone segretoCesta drakaDecameron proibitissimo - Boccaccio mio statte zittoDecamerone proibito, IILa bella Antonia, prima Monica e poi DimoniaMille e una notte all'italiana, LeIo Cristiana, studentessa degli scandaliRoma beneSlepý pistolníkZorro il cavaliere della vendettaBanda de los tres crisantemos, LaEdipeon


Aktualizace osobnostního profilu Malisa Longo: 4.11. 2023 11:08