Corey Haim (1971 - 2010)


Narodil se jako druhé dítě počítačové operátorce Judy a obchodnímu zástupci Berniemu Haimovým. Jako malý býval plachý a tak jeho matku napadlo, že by mu mohly pomoci hodiny herectví, na které ho přihlásila. Coreyho ale zajímal jen hokej a komiksy. Po herectví spíš pokukovala jeho o 2 roky starší sestra Carol. S tou taky začal navštěvovat plno konkurzů a štěstí na sebe nenechalo dlouho čekat.

V roce 1990 hraje rollera bojujícího proti gangu v akční MODLITBĚ BRUSLAŘŮ. Pak ale kvůli jeho rostoucí špatné pověsti začíná o něho upadat zájem a filmy míří přímo na video. V té době randí se záchranářkou z POBŘEŽNÍ HLÍDKY Nicole Eggert. Ta je strážným andělem i v jeho životě a pomáhá mu bojovat se závislostí. Jsou zasnoubeni a hrají spolu i v několika filmech (VÝBUCH, JUST ON OF THE GIRLS). V touze po návratu na plátna kin se neúspěšně uchází o roli Robina ve filmu BATMAN NAVŽDY (1995). Vztah s herečkou bere za své. S Feldmanem se ještě pokouší oprášit zašlou slávu (NATIONAL LAMPOON A ŠKOLA AKVALUNGU, SNI SVŮJ KRÁTKÝ SEN 2, BUSTED), ale už o ně není zájem. Do konce 90. let se objeví v hororu JEZERO HRŮZY nebo v akční DEMOLICI.

V roce 2004 se po něm ptá skupina The Thrills s písní "Whatever Happened to Corey Haim?". Začíná vystupovat v pořadech a potvrzuje svoji dlouholetou závislost na valiu a jiných prášcích. Popisuje, jak se ocitl na prahu mezi životem a smrtí když prodělal mozkovou mrtvici. Tu komentoval slovy: "byl sem otupělý a měl hrozně oteklé limfatické uzliny, srdce bolelo a v rukách a nohou sem měl krevní sraženiny". Koncem roku 2006 mu podává pomocnou ruku Feldman a startuje reality show THE TWO COREYS. Pořad končí uprostřed druhé sezóny, kvůli Haimově recidivě. V roce 2008 se pokouší o comeback a tvrdí: "Jsem zpět a jsem připraven pracovat". Začíná se natáčet pokračování ZTRACENÝCH CHLAPCŮ s podtitulem UPÍŘÍ KMEN. Vidina větší role je pro něj velké zklamání, protože se objevil pouze v závěrečné scéně mezi titulky. Pravdou je, že byl několikrát na place pod vlivem a měl problémy s textem. Pak se mu přece jen podaří dostat do kin v akční adrenalinové jízdě ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ 2 (2009). Byla to jen menší role, ale dostal se do povědomí a přicházelo více příležitostí ukázat se před kamerou. Původně se s ním počítalo i do trojky ZTRACENÝCH CHLAPCŮ.

Tohoto natáčení se však už nezúčastní. Ve svých 38 letech umírá v domě své matky, u které v poslední době žil, aby jí pomohl v boji s rakovinou. Jako důvod smrti se nejdříve uváděl otok v plicích, ale nakonec to byly léky na předpis, které se mu staly osudnými. Pohřeb se konal pouze v rodinném kruhu 16. března v Torontu.


23.12.1971
Toronto, Ontario, Kanada
10.3.2010
Los Angeles, California, USA
Corey Haim csfd

Strašidelné příběhy na dobrou nocDead Sea, TheDo Not DisturbDecisionsAmerican SunsetShark CityTrade InZastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětíZtracení chlapci: Upíří kmenUniversal GrooveThree 'S' a CrowdBez zlého úmysluVelké dítě Dickie RobertsThe Back Lot MurdersExkurze smrtiVládce prokletých přání 2Merlin: Čarodějův učeňBatman a RobinBustedPodvodDemoliceJezero hrůzyShooter on the SideSnowboardová akademieLife 101Sni svůj krátký sen 2National Lampoon a škola akvalunguÚnik 2Anything for LoveBlown AwayDouble 0 Kid, TheTo teda byla nocAuto snůÚnikModlitba bruslařůMe, Myself and ISni svůj krátký senPronásledovateléŘidičákZtracení chlapciLucasMurphyho dobrodružstvíStříbrná kulkaTajná ctitelkaČas pro životPrvorozenýRobot ChickenFaktor Psí: Kronika paranormálních jevůRoomiesThe Edison TwinsMy TruthBloodsucking CinemaTwo Coreys, TheEntertainment Tonight CanadaeTalk DailyGoing Live!


Aktualizace osobnostního profilu Corey Haim: 10.11. 2023 11:24