David Lodge (1921 - 2003)


Jeho otec byl známý řečník a matka zpěvačka, která jako dítě vyhrávala recitační soutěže. Vystudoval St. Nicholas School na Golden Square v Londýně, kde rád zpíval komické písně na školních koncertech.

Během druhé světové války sloužil v Royal Air Force. Než se začal věnovat herectví, pracoval jako cirkusový klaun. Objevil se také v Gang Shows a v mnoha různých varieté, než debutoval na plátně ve filmu The Cockleshell Heroes, a poté se objevil v mnoha britských filmech, kde obvykle zobrazoval vojenské typy a často s komediálními vlohami.  Byl blízkým přítelem Petera Sellerse a objevil se jako součást týmu Spika Milligana v jeho programech Q.

Dlouhá léta žil jako svobodný mládenec se svými rodiči a andulkou ve Winchmore Hill v severním Londýně. V červnu 1963 však při práci v Jugoslávii na vikingském eposu The Long Ships (1964) všechny překvapil. Po námluvách, které trvaly 24 hodin, požádal o ruku francouzskou novinářku a bývalou modelku Marilyn Garcii (1963–1996) a brzy se vzali.

V roce 1986 Lodge napsal autobiografii „Up the Ladder to Obscurity“.


19.8.1921
Rochester, Kent, England, Velká Británie
18.10.2003
Denville Hall, Northwood, Londýn, England, Velká Británie
David Lodge csfd

Podivuhodný pan BlundenBeware My BrethrenStranger's MeetingThe Counterfeit PlanThe Naked TruthThese Dangerous YearsBlonde BaitRameno spravedlnostiThe Intimate StrangerVojínův postupWomen Without MenOperace FranktonOrders Are OrdersLovejoyLove Thy NeighbourThe Persuaders!As Good Cooks GoRandall a HopkirkTheatre NightTales from SohoThe Rock 'n' Roll Years


Aktualizace osobnostního profilu David Lodge: 3.4. 2024 16:34