Pavlína Mourková 58 let


Hereckou kariéru odstartovala v komedii režisérky Věry Plívové - Šimkové JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY. To bylo Pavlíně 12 let a v té době byl její hlavní mimoškolní aktivitou sport - skoky do vody. Sportovní nadání zdědila po mamince, která se věnovala krasobruslení.

Neodmyslitelnou součástí herecké profese Pavlíny Mourkové jsou role v televizních seriálech. V seriálu PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU, kde excelovala Ivana Chýlková, v několika epizodách sekundovala jako její cholerické spoluvězenkyně. TŘETÍ PATRO (seriál z prostředí odborného učiliště), ZDIVOČELÁ ZEMĚ (odehrávající se v poválečném Československu), ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA (popisující nelehké začátky ambiciózní podnikatelky - hl. role V. Žilková) nebo pokračování populární NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA (po dvaceti letech) - to jsou jen některé další kde jsme mohli Pavlínu Mourkovou vidět.

V roce 1990, společně s Tomášem Krejčířem, vytvořila pár ve videoklipu ke skladbě NEJDE VRÁTIT ČAS skupiny Kreyson. Nezůstalo jen u filmu a televize, není kmenovou herečkou žádného divadla - diváci ji však mohli vidět v Divadle Bez zábradlí nebo v Divadle Radka Brzobohatého. Je vdaná, má dva syny - Matěje a Adama.


24.5.1965
Praha, Československo
Pavlína Mourková csfd

BludičkyHrobníkSvatba na bitevním poliKolotočMuž a stínŠkodnáKožené slunceKruhAkáty bíléZdivočelá zeměSvětýlka z blatTalismanVyžilý BoudníkDrobné něžnostiO nebojácné BětcePrincezna Hyacinta a tříhlavý drakNemocný bílý slonPříběh '88Člověk proti zkázeAnděl svádí ďáblaDotykyPan TauSukňa lenže zelenáCitlivá místaProč?Chlapec do náručiaKrajina s nábytkemMůj hříšný mužHavárie v zámeckém parkuKousek štěstí na 14Holka na krátkou traťLupa je tlustý skloPoručík a jeho soudceProdavač humoruSladké starostiPutování Jana AmoseSestřičkyDrž se rovně, KačenkoNeříkej mi majore!Počítání ovečekZakázaný výletFrajeri a frajerkyO statečné princezně JaněJak se točí RozmarýnyAgrometalOktopusDáma a KrálPan profesorHvězdy nad hlavou


Aktualizace osobnostního profilu Pavlína Mourková: 20.12. 2023 19:57