Jarmila Švehlová 68 let


Jarmila Švehlová se narodila ve znamení Vodnáře roku 1956 do umělecké rodiny - otec byl operní pěvec a matka baletní sólistka. Ta ji také od útlého dětství vedla k tanci, ovšem nakonec na pražské státní konzervatoři absolvovala hudedně-dramatický obor. Po absolutoriu nastoupila do angažmá pražského divadla S.K. Neumanna a po té také působila v Divadle na Vinohradech.

Ačkoli výrazných rolí v hereččině životě není mnoho, určitě stojí za zmínku také její činnost v dabingu. Za všechny herečky, kterým propůjčila hlas, zmiňme např. charismatickou Ornellu Mutti, Catherine Deneuve či Marlene Jobert. V současnosti tato herečka spolupracuje s Divadlem Radka Brzobohatého a s Hudebním divadlem Karlín.


11.2.1956
Olomouc, Československo
Jarmila Švehlová csfd

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátkoVšichni moji blízcíZabijáciHra o srdceLékařiKverulantkaPoklesky zralých mužůPoslední kapitulacePoslední výslechBar NevadaCo takhle svatba, princi?Pohádka o lidské dušiPojďte s námi mezi bohy!Princip lavinySkokAféra FénixDlouhý čas nadějeObrazVenkovanModrý kosatecNa čí stranuRadosti životaAffinités électives, LesPředehraTajemství kojenceKonečné rozhodnutíSlužební cestaPlná bílá čáraTot-AmorZamřížované zrcadloAnglický biftek s českou oblohouPozdrav z přístavuJulie pod balkonemPaví králVavřín patří všemO líném HonzoviPutování Tadeáše FarkyO VšudybyloviPanenka z vltavské tůněPrvní houslePřípad Adam a EvaStáří devatenáctFata morganaPrvní žena královstvíVániceHra na životKrálovské usínáníRinaldinoZa volantem nepřítelDoktorka KellerováCesty domůUliceNáhrdelníkPřísahám a slibuji


Aktualizace osobnostního profilu Jarmila Švehlová: 31.10. 2023 13:19