Petr Hradil 55 let


Zpěvák, hudebník a herec Petr Rajchert si svou dobu slávy odbyl různorodými aktivitami ve druhé polovině devadesátých let, veřejnému vystupování se věnuje i dnes, i když je již méně vidět. Vyrůstal v Horní Plané na jihu Čech, jeho rodištěm je ale Český Krumlov. Absolvoval elektrotechnickou průmyslovku a v tomto oboru i krátce pracoval, mezitím ale začal hrát také ochotnické divadlo, kterému se věnovala i jeho matka, a nakonec vystudoval obor herectví na pražské DAMU (1992).

Souběžně v té době kulminovala i popularita skupiny Chinaski a Petr Rajchert se podílel na jejích úspěšných albech Dlouhej kouř (1995) a 1. signální (1997). Před kamerou mu novou velkou příležitost poskytl režisér Václav Křístek titulní rolí v pohádkově laděném historickém příběhu CÍSAŘ A TAMBOR (1998). Se stejným režisérem pak Rajchert v ostravském televizním studiu natočil sérii úsměvných policejních příběhů POLICEJNÍ POHÁDKY STRÁŽMISTRA ZAHRÁDKY (2000). Při tomto natáčení se seznámil s herečkou Barborou Srncovou (*1969), kterou si po pětiletém vztahu nakonec vzal za manželku (2006).

V roce 2000 Petr Rajchet definitivně opouští skupinu Chinaski a od hudby si chce odpočinout, přichází ale nová nabídka od fimy Sony BMG na samostatný hudební projekt. Rajchert se tedy znovu vrací do populární hudby, tentokrát jako sólový interpret s vlastní skupinou Inter a vydává dvě CD (47 minut bez dechu, 2001; Mezi nebem a zemí, 2003). Práce na vlastních sólových projektech přivedla Rajcherta k profesi hudebního dramaturga, v níž působil na televizi Prima, nyní je moderátorem Českého rozhlasu.


6.6.1968
Český Krumlov, Československo
Petr Hradil csfd

Bella MiaSprávce statkuCísař a tamborO vílách RojenicíchMňága - Happy EndO princi TruhlíkoviNejlepší BakalářiMísto nahořePolicejní pohádky strážmistra ZahrádkyŽivot na zámkuHříchy pro diváky detektivekPrima sezonaArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádekČeské počasíChinaski: Každej ví kulovýRočník 89SVO30DA!!!BedekrChinaski - Stejně jako jáChinaski - Dlouhej kouřChinaski - Pojď si lehnoutBakaláři 1997Ty, ty, ty, Moneti!Adventní koncerty České televize 2023Máme rádi zvířataŠetřit - to je výzvaAdventní koncerty České televize 2022


Aktualizace osobnostního profilu Petr Hradil: 18.2. 2024 06:26