Kateřina Rusinová 48 let


Na počátku 80. let se před filmovou a televizní kamerou objevila dívenka s šibalským pohledem. Její jméno zní Kateřina Urbancová a z malé holčičky je dnes paní doktorka. Narodila se v Praze 9. listopadu roku 1975. Její tvářička posetá pihami okouzlila filmové tvůrce, kteří malé Kateřině svěřili několik dětských rolí. Objevila se např. ve filmu BABIČKY DOBÍJEJTE PŘESNĚ z roku 1983. V tomto roce také s filmováním začínala.

Rodiče Kateřiny kladli velký důraz na znalost jazyků. Mladá dívka měla štěstí, že politická situace se v době jejího ukončení základního vzdělání změnila a otevřela i větší možnosti pro budoucí studenty. Kateřina nastoupila na Gymnázium Jana Nerudy v Hellichově ulici, navštěvovala zde francouzskou třídu. Jak sama říká, do té doby neuměla z tohoto jazyka prakticky vůbec nic. Studium započala s dvaceti hodinami francouzštiny týdně. Ve francouzském jazyce také maturovala.

Houževnatost a píle mladé studentky, to byly aspekty, na jejichž základě se po maturitě odhodlala k odvážnému kroku. Přihlásila se na dvě vysoké školy, které současně studovala. Jedním z nich bylo herectví na DAMU, kam se hned napoprvé dostala. V přijímací komisi seděly tehdy takové herecké persony, jakými bezesporu byli Věra Galatíková či Boris Rösner. Druhým oborem, který Kateřina započala studovat, bylo lékařství. Skloubit studium medicíny a ještě studium herectví bylo více než náročné. Přesto to byla opět vrozená píle, díky níž obě studia Kateřina Urbancová úspěšně dokončila. I během studií v 90. letech se objevila několikrát před kamerou (např. seriál ŽIVOT NA ZÁMKU). V šestém ročníku na medicíně se Kateřina definitivně rozhodla, u jakého oboru zůstane. Její volbou se stala medicína. Díky výborné znalosti francouzského jazyka mohla Kateřina Urbancová zažádat o rozšíření studijních znalostí přímo ve Francii, kde se jí podařilo získat stipendium Asociace Le Pont Neuf a absolvovala dvě stáže v tamějších nemocnicích. Bývalá herečka a současná lékařka Kateřina Urbancová se věnuje oboru anesteziologie a resuscitace. Pracovala ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.


9.11.1975
Praha, Československo
Kateřina Rusinová csfd

Paní z IzieuPaní MlhaPravda a ležSen o bílém voluBerenikaCesty ze slepých mapJak je důležité míti FilipaMonika a hříbě s hvězdičkouPavouk se smaragdovýma očimaPták ŽalZastihla mě nocČekání na stříbrné zvonkyKatapult„Babičky dobíjejte přesně!“Zelená vlnaLetištěMaigretPražský písničkářŽivot na zámkuHeřmánciStrom pohádekMy všichni školou povinníMistři medicínyJednotka intenzivního životaOsudy hvězdVíla LucieKapr na černo7 pádů Honzy Dědka


Aktualizace osobnostního profilu Kateřina Rusinová: 4.11. 2023 00:47