Noah Baumbach 54 let


Narodil se 3. září 1969 v New Yorku v městské části Brooklyn do rodiny spisovatele a novinářky jako třetí ze čtyř sourozenců. Po střední škole získal titul bakaláře umění na soukromé elitní škole Vassar College.

První výraznější úspěch zaznamenal v roce 2005 s autobiografickým filmem SQUID AND THE WHALE za který dostal velké množství ocenění a nominací jak za režii tak scénář. Následoval další film balancující na hranici žánrů komedie a dramatu MARGOT AT THE WEDDING, který byl již hvězdně obsazený v hlavní roli s Nicole Kidman.

Zatím posledním Baumbachovým filmem je GREENBERG, který popisuje problémy neúspěšného muzikanta čtyřicátníka jež se vyrovnává sám se sebou a hledá priority v životě ve věku kdy by měl mít již zásadní otázky zodpovězeny.

V současné době se Baumbach rozvádí s herečkou Jennifer Jason Leigh s kterou má syna. Je tedy možné, že se do budoucna dočkáme dalšího autobiografického filmu inspirovaného režisérovým životem.


3.9.1969
Brooklyn, New York City, New York, USA
Noah Baumbach csfd

BarbieBílý šumManželská historieMeyerowitzovic historky (nový výběr)Mistress AmericaDokud jsme mladíFrances HaMadagaskar 3The CorrectionsGreenbergFantastický pan LišákSvatba podle MargotSépie a velrybaŽivot pod vodouHighballPan ŽárlivýKopanec a křikDe PalmaSaturday Night LiveAdam Sandler: Funny GuyBehind the Scenes77th Golden Globe AwardsHollywood InsiderClose Up with the Hollywood ReporterRed Carpet Report


Aktualizace osobnostního profilu Noah Baumbach: 30.10. 2023 16:53