Eminem 51 let


Eminem se vlastním jménem jmenuje Marshall Bruce Mathers III. Dětství neměl příliš šťastné, žil sám s mámou a mladším bratrem, tátu nikdy neviděl. Velmi často se stěhovali mezi Kansas City a Detroitem, měnil školy, a tak se velmi těžce seznamoval s novými kamarády. Ve dvanácti letech se nakonec s matkou usadili ve Warren v Michiganu. Již v mládí se stal fanouškem rapu a ve čtrnácti letech se mu začal věnovat. Ačkoli nedokončil střední školu a vystřídal několik různých prací, snažil se maximálně soustředit na hudbu.

Své třetí album "The Slim Shady LP" vydal 23. 2. 1999. Bylo založeno na veleúspěšném singlu "My Name Is". Album se během krátké doby stalo jedním z nejprodávanějších a získal za ně dvě ocenění Grammy pro nejlepší rapové album a nejlepší rapový sólový výkon za "My Name Is".

S jeho čtvrtým albem "The Marshall Mathers LP" (2000) získal podobné úspěchy jako s předchozím. Během prvního týdne od vydání se prodalo kolem 2 miliónů nahrávek a stalo se tak nejrychleji prodávaným rapovým albem v historii. Kritikové vesměs album pochvalovali díky jeho ironii, ostrosti a kousavosti, ale díky svému obsahu vyvolalo mnoho debat, jelikož obsahuje mnoho obrazového násilí a protihomosexuálních nadávek. Eminem si dělá legraci téměř ze všeho a nezdráhá si dělat legraci z popových hvězd typu Britney Spears a Christiny Aguilery.

Sdružení homosexuálů a lesbiček proti pomluvě (GLAAD) protestovali proti podpoře Eminema hudební stanicí MTV, při předávání ceny MTV Music Awards v roce 2000. Za singl "The Real Slim Shady" získal ocenění MTV pro nejlepší videoklip roku a nejlepší mužské video. Stejně jako za minulé album získal cenu Grammy pro nejlepší rapové album a nejlepší rapový sólový výkon "The Real Slim Shady". Eminem na sebe opět upozornil v roce 2002 dalším kontroverzním albem "The Eminem Show", za účelem zmařit pokusy internetových pirátů, distribuoval toto album zdarma. Také stejný rok debutoval v Hollywoodském filmu "8 Mile".


17.10.1972
Kansas City, Missouri, USA
Eminem csfd

Shady TalezStraight Outta ComptonInterviewKomici8. míleMyčkaThe Slim Shady ShowDa Hip Hop WitchBlack Mafia FamilyUnknown MoviesVincentův světVtipálkové Crank YankersBye Bye BarryDear MamaEminem: Count Me InSpin's 100 Greatest Rock Stars Since That Was a ThingCypress Hill: Insane in the BrainThe D.O.CBehind the MusicHip Hop UncoveredRamin FallahWhat Happened, Brittany Murphy?LA OriginalsMarshall from DetroitAmerika po roce 2000Americká 90. létaNeposlušníNot Afraid: The Shady Records StoryStretch and Bobbito: Radio That Changed Lives360 Degrees ShadyTotal Slaughter 1Něco z ničeho: umění rapuRychlé peníze - prodej drogVanilla Ice ArchiveBonnaroo Music FestivalBeef 4Rap Sheet: Hip-Hop and the CopsEminem Presents: The Anger Management TourEminem: Live from New York CityEminem: The Final Countdown , TheBeef 2Eminem AKAThe Evolution of Eminem50 Cent: The New BreedBattle Rhyme for Reel TimeMaking of '8 Mile'Eminem: All Access EuropeGuns, God and Government World Tour


Aktualizace osobnostního profilu Eminem: 4.11. 2023 02:21