Connie Marshall (1933 - 2001)


Constance Beekman Marshall, přezdívaná Queen of Pigtails. Constance Beekman "Connie" Marshall, herečka s modrošedýma očima a blond vlasy, se narodila v New Yorku. Její rodiče nepocházeli z prostředí showbyznysu, otec byl poručíkem spojenecké vojenské armády v Evropě. Byla přímým potomkem prvního nejvyššího soudce této země Johna Marshalla a potomkem Gerarduse Beekmana, prvního koloniálního guvernéra New Yorku.

Connie se vzdělávala na Gardnerově škole v New Yorku, kde se objevila v několika divadelních hrách, a na Fox Studio School, kde také studovala balet a společenský tanec. Hned ve svém prvním filmu zapůsobila silným dojmem, s přirozenou lehkostí hrála jedno z Osbornových dětí, mezi nimiž byl i začínající Bobby Driscoll. Ve druhém filmu Sentimental Journey (1946) dostala Connie další příležitost a získala nadšené ohlasy.

V poválečných letech nadále prokazovala předčasný příslib v sentimentálních dramatech i odlehčených komediích: Dragonwyck (1946) jako dcera Vincenta Price; Home, Sweet Homicide (1946) jako mladá amatérská vyšetřovatelka, která se snaží vyřešit vraždu v sousedství za pomoci bratra a sestry Peggy Ann Garner a Deana Stockwella; Mother Wore Tights (1947) jako dcera písničkářského a tanečního týmu Betty Grable a Dana Daileyho; a známá komediální klasika Mr. Blandings Builds His Dream House (1948) jako starší dcera titulního páru, pana a paní Blandingsových.

V průběhu let spolupracovala s největšími hvězdami stříbrného plátna, včetně Gene Tierney a Joan Crawford, ale jakmile vyrostla, její kariéra začala upadat. Zkusila to v televizi s krátkým seriálem Doc Corkle (1952) a objevila se jako rozverná teenagerská spoluhráčka po boku Gena Autryho v jeho filmu Saginaw Trail (1953), ale v roce 1954, po nepojmenované roli ve filmu Rogue Cop (1954), skončila s kariérou.


28.4.1933
New York City, New York, USA
22.5.2001
Santa Rosa, California, USA
Connie Marshall csfd

Drsnej poldaSaginaw TrailThe TwonkyKill the UmpireDown to the Sea in ShipsThe Green PromiseVysněný dům pana BlandingseDaisy KenyonMother Wore TightsDragonwyckHome, Sweet HomicideSentimental JourneyWake Up and DreamSunday Dinner for a SoldierCity DetectiveThe Pride of the FamilyYour Favorite StoryBiff Baker, U.S.A.Doc CorkleThe Ford Television TheatreSky KingBig Town


Aktualizace osobnostního profilu Connie Marshall: 6.11. 2023 16:07