Don E. FauntLeRoy 70 let


Don Edward FauntLeRoy je americký filmový režisér, kameraman, ale také producent. Narodil se 5. května 1953 v kalifornském Los Angeles. S prací u filmu začal již v roce 1972, kdy pracoval jako asistent kameramana. Tuto profesi vykonával až do roku 1995. Pracoval takto na více než 50 filmech, například na filmu TERMINÁTOR 2: DEN ZÚČTOVÁNÍ (1991) či RAPID FIRE (1992) s Brandonem Lee v hlavní roli.

Jeho režijním debutem je tv film YOUNG HEARTS UNLIMITED (1998). V roce 2001 režíroval ještě jeden televizní snímek, ale až o několik let později dostal větší příležitost. Konkrétně v roce 2004, kdy podepsal smlouvu na dva akční filmy pro Millenium Films. V roce 2005 byl uveřejněn akční snímek TODAY YOU DIE a o rok později MERCENARY FOR JUSTICE. V obou případech spolupracoval s akční hvězdou Stevenem Seagalem, ale oba filmy dopadly pouze průměrně. V roce 2007 spojili tito dva pánové síly ještě jednou a natočili pro společnost SONY úspěšný snímek URBAN JUSTICE, který putoval do amerických kin.

Roku 2008 se Don vrhnul opět na tv filmy a natočil třetí a čtvrtý díl série ANAKONDA. V současné době pracuje jako hlavní kameraman a producent na snímku AMERICAN SEAGULL (2009). Dalším filmem pak bude KILL ME!, kde Don figuruje opět jako kameraman.

Don E. FauntLeRoy je podruhé ženatý a má celkem tři potomky. Práce u filmu ho velmi baví a chce se jí věnovat i nadále.


5.5.1953
Los Angeles, California, USA
Don E. FauntLeRoy csfd

Altered RealityThe Old Hag SyndromeThe WalkGates of DarknessČekání na pomstuJeepers Creepers 3A Cinderella ChristmasAtomic SharkI Am Watching YouNavy Seals vs. ZombiesNocturnaDark HouseSmrtící hadohlavciChristmas on the BayouNetvoři z Beringova mořeAmerican SeagullRosewood LaneAnakonda 4: Cesta krveMy Father's WillDěti AnakondyZákon uliceBleskSeven Days of GraceVánoce bez SantyŽoldáci spravedlnostiDnes zemřeš!Země krvavého slunceŠoféřiHlava nehlavaJeepers Creepers 2Těžký návratŽabí mužiDokonalá manželkaJeepers CreepersPejskovéČekej nehybněChůva k pohledáníKrálovská gardaSex a paní XSběratel dušíSeven GirlfriendsZkouška dospělostiMarabunta: Mravenci útočíJediné vzrušeníLily DaleStepfordští manželéAn Element of TruthPrince for a DayZlatovláska a tři medvědiBody Chemistry III: Point of SeductionMunchie Strikes BackSpalující vášeň - Příběh Margaret MitchellovéTěžký zločinMatka nevěstyNoční pastSkateboard KidMunchiePrice She Paid, TheCobra Kai


Aktualizace osobnostního profilu Don E. FauntLeRoy: 11.4. 2024 13:54