Nick Palumbo 53 let


Kontroverzní a provokativní režisér, scénárista a producent Nick Palumbo se narodil 12. listopadu 1970 ve Washingtonu DC. Zalíbení v pohyblivých obrázcích získal již v útlém dětství, když ho otec začal brát koncem sedmdesátých let do kina. Později absolvoval filmovou školu v Los Angeles.

Roku 2004 pak spatřil světlo světa Palumbův silně kontroverzní opus magnum MURDER-SET-PIECES, další drastický příběh sériového vraha, tentokrát posedlého nacismem, do kterého obsadil i hororové ikony Gunnara Hansena a Tony Todda. Jeho světová premiéra se uskutečnila na prestižním Sitges International Film Festival v Barceloně a stal se prvním americkým hororem s ratingem NR (nehodnoceno) po dvaceti letech. Upravená verze s ratingem NC-17 (od 18 let) je distribuována v Evropě a Asii, zásadně sestříhaná a o 23 minut kratší verze, se kterou je sám autor silně nespokojený, pak v Severní a Jižní Americe. Film je dodnes oficiálně zakázán ve Velké Británii.

V dalších letech se pouští Palumbo do (v kontextu předchozích děl) již poněkud umírněnějších projektů s hororovou tématikou FRIGID (2008) a CORPSE (2010). V současné době dokončuje noirový thriller THE LAST GAS STATION, který by měl mít premiéru roku 2012.

V protikladu ke svým ultranásilným dílům žije Palumbo v podstatě normálním životem, má rád zábavu, je fanouškem fotbalového klubu Washington Redskins, jeho režisérskými vzory jsou Stanley Kubrick, Roman Polanski a Dario Argento a oblíbenými herci Al Pacino a Laurence Olivier.


12.11.1970
Washington, District of Columbia, USA
Nick Palumbo csfd

FrigidMurder-Set-PiecesNutbagSinisterNecromaniac: Schizophreniac 2


Aktualizace osobnostního profilu Nick Palumbo: 4.12. 2023 13:26