Sun Chien 69 let


Sun Jian-Yuan známější pod jménem Chien Sun se narodil v Tchajvanu 26. ledna v roce 1955. V mládí ztratil oba rodiče a byl vychováván svými dvěma sestrami. Přeborníka Taekwondo a Wing Chun si v roce 1976 na Tchajvanu při náboru nových tváří všiml známý režisér Cheh Chang. Mezi mnoha konkurenty získal vedlejší roli v The Chinetown Kid (1977) po boku všech známých akrobatů z  The Venoms. Zde začíná letitá spolupráce s režisérem Chen Changem, jako rekvizita Changovi stáje se upisuje k Shaw Brothers na osm let a občas se i podílel na akční režii a choreografii soubojů.

Po skončení smlouvy u Shaw Brothers a celkovému úpadku zájmu o wuxia a kung fu žánry se ještě na přelomu ´90 let podílel na pár snímcích jako akční režisér a v roce 1992 definitivně opouští svět filmu.


26.1.1955
Tchaj-wan
Sun Chien csfd

Bu juHuo bao lang ziCounter DestroyerDuo bao long hu douLovec pokladůMad MoveNinja Demon's MassacreNinja Extreme WeaponsPekelný špionRobo VampireThe Vampire RaidersFu shi feng qing huiNinja and the Warriors of FireNinja komando smrtiTerminal AngelsŘíše duchovních ninjůNinja FantasyRou pu tuanKong woo liu duenTian guan ci fuVýcvik 36. komnatyBu yi shen xiangNinja na poli smrtiSecret Service of the Imperial CourtLittle Dragon MaidenThe Lady AssassinThe Lady Is the BossTian can bianDa qi ying xiong chuanDemi-Gods and Semi-DevilsHouse of trapsHuman LanternsThe Spirit of the SwordXia ke hangHei xi yiPanovník a jeho bratrShe diao ying xiong chuan san jiThe Duel of the CenturyWhat Price Honesty?Dva šampioni ŠaolinuGuangdong shi hu xing yi wu xiHeaven and Hell GateThe Rebel IntrudersJin bei tongMai ming xiao ziZa ji wang ming duiŠaolinští zachránciCan queNepřemožitelný shaolinPět zbraníShe diao ying xiong chuan xu jiTang ren jie xiao zi


Aktualizace osobnostního profilu Sun Chien: 19.11. 2023 15:07