Josh Lucas 52 let


Tohoto herce jde možná nelépe poznat z jeho rolí v několika hollywoodských filmech, včetně POSEIDON (2006) a CESTA ZA VÍTĚZSTVÍM (2006). Lucas se narodil 20. června v roce 1971 v Little Rock, Arkansasu otci Donu Maurerovi, doktoru na pohotovosti a matce Michelle, zdravotní sestře. V době jeho narození jeho rodiče žili v indiánské rezervaci. Lucas vyrůstal během cestování s jeho rodiči na Jih (ti byli aktivisté proti nukleární energii) a jeho mladšími sourozenci, dvěmi sestrami a bratrem Devinem.

Lucas získal své postavení mezi hereckými hvězdami po rolích, které byly ve snímcích ČISTÁ DUŠE (2001), HOLKA NA ROZTRHÁNÍ (2002), a jako Glenn Talbon ve filmu HULK (2003). V roce 2005 si zahrál spolu s Jamiem Foxxem a Jessicou Biel ve filmu STEALTH, který doma zaznamenal velké finanční zklamání. Dříve v roce 2006 hrál Lucas Dona Haskinse, renovovaného trenéra basketballu ve filmu CESTA ZA VÍTĚZSTVÍM (2006). Lucas se tak měl možnost setkat během natáčení s několika slavnými trenéry basketbalu.

Během natáčení jeho nejznámnějšího filmu POSEIDON Lucasovi nešťastnou náhodou praskl sval na levém palci na ruce, ve kterém pak následně ztratil citlivost. Lucas tak během filmu musel pracovat i se svým rehabilitačním teaperautem. Natáčení filmu bylo také spojeno s mnoho nebezpečnými scénami, které se odéhrávali pod vodou a poblíž ohně. Přesto se POSEIDON nestal tak velkým filmovým trhákem, jak všichni očekávali. Další film, na kterém začal pracovat na pozdzim roku 2006, byl thriller založený na základě knižního zpracování “Who Killed Daniel Pearl?”, kde Lucas právě ztvárnil Daniela.

Lucasův život byl často spojován se Salmou Hayek, Connie Nielsen, Lilianou Domínquez a Alexandrou Davalos. Lucas je také velvyslanec kampaně “YouthAids”.


20.6.1971
Little Rock, Arkansas, USA
Josh Lucas csfd

Blood for DustThe Black DemonOčista navždyShe Dies TomorrowTajemství: Odvaha snítLe Mans '66ZlomHra na férovkuThe Guardian Angel - SuojelusenkeliVšechno, co měliMark Felt: Muž, který zradilThe Most Hated Woman in AmericaDear EleanorMládí v OregonuMalé nehodyThe MendŽivotní šanceBig SurOccultSpace WarriorsWish You WellUnesenáA Year in MooringJ. EdgarMalá vraždaObhájceRed Dog - psí legendaMěstečko PeacockNárod snílkůPod jednou střechouWilliam VincentPossible Side EffectsStolenTell-TaleZamilovaná smrtCesta za vítězstvímPoseidonStealth: Přísně tajná miseZánik Empire FallsŽít po svémKřižovatka osuduUndertowHulkVysloužilí lviWonderland MasakrCoastlinesFour ReasonsHolka na roztrháníCizinec na útěkuTemná vodaVražedná terapieČistá dušeAmerické psychoDrop Back TenNa mě se můžeš spolehnoutTanečniceVáha vodyMinotaurosRestlessVůle přežít


Aktualizace osobnostního profilu Josh Lucas: 2.11. 2023 22:08