Jewel Kilcher 49 let


Jewel Kilcher, profesně známá jen jako Jewel, je oblíbená a uznávaná americká písničkářka, kytaristka, producentka, herečka a autorka básní, která se narodila 23. května 1974 ve městě Payson, stát Utah. Záhy po jejím narození se však její rodina přestěhovala zpět do města Homer na Aljašku, kde se už před lety usadili. Její děda Yule Kilcher, po své emigraci ze Švýcarska, se tam během let vypracoval a získal velmi významné společenské postavení - zastával dokonce post v místní nejvyšší státní funkci.

Je to šikovná, velmi pracovitá, sympatická krásná žena, která se dokázala prosadit bez jakékoliv protekce, jen svou pílí a svým nadáním. Na kytaru se naučila hrát v 16 letech. Po celou dobu své muzikantské kariéry překračuje nenásilně různé hudební žánry, zpívá pop, folk, rock i country. Říká se, že má hlasový rozsah lyrické sopranistky. Získala dosud čtyři nominace Grammy Awards a po celém světě prodala přes 27 milionů alb. Její debutové album Pieces of You vydané 28. února 1995 se stalo jedním z nejprodávanějších debutových alb všech dob - bylo 15krát platinové(!). Singl z tohoto alba Who Will Save Your Soul se dostal dokonce na pozici 11 v uznávaném Billboard Hot 100, kam se záhy dostaly i další dva singly z této veleúspěšné desky.

Během roků 1995-2011 nahrála celkem 10 hudebních alb. K tomu vydala tři DVD : první v roce 1999 - Jewel: A Life Uncommon, v roce 2004 druhé - Live at Humphrey's By The Bay a poslední v roce 2008 - Jewel: The Essential Live Songbook. V období let 1997-2010 má za sebou 15 velkých úspěšných turné. Jako autorce ji doposud vyšlo sedm knih, většinou sbírek básní, nebo osobních vzpomínek a vyznání. Ta z roku 1998 byla zařazena na seznam New York Times Bestseller a prodalo se ji za poměrně krátkou dobu přes jeden milion výtisků, přestože odborná kritika na ni uváděla dosti protichůdné recenze. Další, hlavně v její domovině, velmi prestižní záležitost: 21. července 1997 byla její fotografie na titulní straně magazínu Time, 15. května 1997 a potom znovu 24. prosince 1998 magazínu Rolling Stone a v lednu 1999 časopisu Vogue . Ještě v červenci 2010 jí to moc sluší, když pózuje pouze v plavkách na obálce Shape magazínu.

Jewel měří 1,68m, 7.srpna 2008 se po téměř desetiletém vztahu provdala za opravdového kovboje ze skutečného rodea, devítinásobného šampióna – mistra světa rodea jménem Ty Monroe Murray (* 11.10.1969). 11. července 2011 se jim narodil syn Kase Townes Murray.


23.5.1974
Homer, Alaska, USA
Jewel Kilcher csfd

Vraždy odvedle: Osudový činVraždy odvedle: Falešné obviněníVraždy odvedle: Jasný důkazRing of FireNeuvěřitelný život rockera CoxeThe Rutles 2: Can't Buy Me LunchA SHeVery Merry Christmas with SHeDAISYJízda s ďáblemThe Ghosts of Christmas EveJewel TVThe Wizard of Oz in Concert: Dreams Come TrueKriminálka Las VegasLas Vegas: KasinoMuži na stromechSedmé nebeThe Lyon's DenDora průzkumniceMladí a neklidníKdyž se všechno po*ere: Woodstock 99Woodstock 99: Mír, láska a běsněníThe Mindfulness MovementLost in AmericaHecklerCMT: The Greatest - 40 Greatest AlbumsFearless100% NYC: Tribeca Film FestivalSoundstageJewel: Live at Humphrey's by the BayPantene Pro-Voice Featuring JewelWhere It's At: The Rolling Stone State of the UnionLilith Fair: A Celebration of Women in MusicFarm Aid '96Woodstock '99American Song ContestRande s hvězdouHollywood First Look FeaturesComedy Central Roast of Rob LoweGreatest HitsDaily Blast LiveThe Meredith Vieira ShowA Hollywood Christmas at the GroveChristmas in Rockefeller Center 2013The Big Interview with Dan RatherThe Queen Latifah ShowSteve HarveyPlatinum HitThe Chew62. Emmy Awards43rd Annual Academy of Country Music Awards41st Annual Country Music Association AwardsCMT InsiderThe Nick & Jessica Variety HourLast Call with Carson DalyCrossoverChristmas in Washington


Aktualizace osobnostního profilu Jewel Kilcher: 3.3. 2024 11:20