Hóko Kuwašima 48 let


Spatřit tuto drobnou japonskou "herečku" před kamerou není zrovna běžné, a to i přesto, že patří k jedné z nejobsazovanějších a její filmografie je velmi, velmi dlouhá. Patří k vrstvě herců, kteří jsou v českých luzích a hajích oproti hercům "klasickým" poměrně opomíjení, ale v Japonsku může jejich sláva dosáhnout hvězdných rozměrů. Houko Kuwashima totiž propůjčuje svůj hlas animovaným postavám - je tedy seiyuu a navíc jednou z nejznámějších.

Protože množství děl, na kterých se Houko Kuwashima podílela, je obrovské, zmíníme si jen ta nejdůležitější. V roce 1997 se objevuje po boku snad ještě o něco slavnější Megumi Hayashibary v seriálu SLAYERS TRY jako dračice Filia ul Copt, dva roky na to pak jejím hlasem hovoří titulní postava seriálu KAMIKAZE KAITOU JEANNE a také Aoi Housen z INFINITE RYVIUS.

V říjnu 2000 se na čtyři roky stává odvážnou bojovnicí Sango ve fantasy seriálu INUYASHA. Rok 2001 patří k nejúspěšnějším. Za prvé přichází titulní role přemýšlivé princezny ve filmu studia 4°C PRINCEZNA ARETE, dále hlavní role pubertální nájemné vražedkyně Yumury Kiriky v seriálu NOIR, promlouvá k nám jako uzavřená počítačová čarodějka Satsuki Yatouji ze seriálu X a objeví se i v oblíbeném a zároveň proklínaném seriálu BEYBLADE.

Soutěživou středoškolačku Kaguru v komediální sérii AZUMANGA DAIOH zbaví němoty v roce 2002, stejně jako tajemnou Quon Kisaragi ve sci-fi RAHXEPHON, princeznu Shoukei v 12 KOKUKI a nakonec počítačového génia Minoru Kokubunjiho v CHOBITS. Chlapecké postavy namluvené ženou ostatně představují v anime jev vcelku běžný. Další léto následuje studentka detektivní školy Megumi Minami obdařená fotografickou pamětí v krimi seriálu pro teenagery TANTEI GAKUEN Q a Rose Tomas ve velmi úspěšném FULL METAL ALCHEMIST. V roce 2004 pak může divák sledovat její výkon v roli Margaret Burton v MADLAX. V různých rolích a letech se objevila i v několika dílech ze světa Gundamu.


12.12.1975
Kanegasaki, prefektura Iwate, Japonsko
Hóko Kuwašima csfd

Kidó senši gundam SEED FreedomAria the CrepuscoloTropical-Rouge! Precure Movie: Juki no princess to kiseki no jubiwa!Učú senkan Jamato 2205: Aratanaru tabidači - zenšó - Take OffGekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša HenKono sekai no tanošimikata: Secret Story FilmUčú Senkan Jamato 2202: Ai no senšitači – Dainanašó šinsei henLiz to aoi toriUčú Senkan Jamato 2202: Ai no senšitači – Daijonšó tenmei henJamatoUčú Senkan Jamato 2202: Ai no senšitači – Daiiššó kóši henUčú Senkan Jamato 2202: Ai no senšitači – Daisanšó džun'ai henKubikiri Cycle: Aoiro Savant to zaregoto cukaiImpérium mrtvýchGekidžóban Hakuóki: Šikon sókjúEiga Precure All Stars New Stage 2: Kokoro no tomodačiOne Piece: Episode of Merry - Mou Hitori no Nakama no MonogatariStar Driver: The MovieEiga Precure All Stars New Stage: Mirai no tomodačiCang ao duo jiHakuóki: Sekka roku – Šinsengumi kitanHókago no PleiadesSendžó no Valkyria 3: Unrecorded Chronicles – Tagatame no džúsóSōkō kihei Votoms: Koei futatabiTales of Symphonia: The Animation – Sekai tógó henChii's Sweet Home: Čii to kočči, deau.Eiga Heartcatch Precure! Hana no mijako de Fashion Show... desu ka!?Halo LegendsHaruka naru toki no naka de 3: Owarinaki unmeiQuiz Magic Academy: The Original Animation 2Sókó kihei Votoms: Gen'ei henTales of Symphonia: The Animation – Tethe'alla HenAIKa ZeroHyakko ExtraClannad: Mō hitotsu no sekai, Tomoyo henInujaša: Kuroi TessaigaMai-Otome 0: S.ifrMeitantei Konan: Senricu no Full ScoreQuiz Magic Academy: The Original AnimationGekidžóban ClannadHaruka naru toki no naka de 3: Kurenai no cukiLupin sansei: Kiri no ElusiveBALDR FORCE EXE ResolutionKjó no go no niUFO Princess Valkyrie: Toki to jume to ginga no utageGekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku monoGekijōban Naruto: Daigekitotsu! Maboroshi no chiteiiseki dattebayo!Hotori: Tada saiwai o koinegauIrija no sora, UFO no nacuUFO Princess Valkyrie: Seireisecu no hanajomeInterludeInujaša: Guren no hóraidžimaInuyasha - Meguri au mae no unmei koiutaHaruka naru toki no naka de 2: Široki rjú no mikoInujaša: Tenka hadó no kenRahXephon Kansoukyoku: Kanojo to Kanojo Jishin to - Thatness and TherenessRahXephon: Tagen hensókjokuBakuten Shoot Beyblade The Movie: Gekitō!! Takao vs DaichiBlue Gender - Zrozen k boji


Aktualizace osobnostního profilu Hóko Kuwašima: 8.3. 2024 05:55