Owen Hart (1965 - 1999)


Kanadsko-americký zápasník Owen Hart je nejlépe znám jako wrestler a bratr wrestlera Breta Harta.

Po úspěšných japonských turné podepisuje v roce 1988 smlouvu s WWF, ale nadále cestuje i po světě a zápasí hlavně v Japonsku a Německu. Poté roku 1992 podepisuje znovu smlouvu s WWF, aby nechal vzniknout Hart Foundation se svým bratrem a švagrem Jimem Neidhartem, ale Bret se posléze rozhodne pro sólo kariéru. 178 cm vysoký Owen následně působí v různorodých wrestlerských dvouhrách, dokud si neporanil roku 1993 koleno s legendárním Bam Bam Bigelowem, který ho vyřadil na několik měsíců.

Od roku 1994 zápasí i v ostře sledovaných zápasech proti svému bratrovi, se kterým nakonec úspěšně zakládá Hart Foundation. 23. května 1999 Owen zemřel v Kansas City v Missouri během události pay-per-view Over the Edge. Owen měl být spuštěn do ringu z krokví Kemper Areny pomocí postroje. V souladu s novou postavou bláznivého superhrdiny Blazera předváděl Owen tento kousek už dříve. Když byl Owen spuštěn do ringu, mechanismus bezpečnostní záklopky se uvolnil a wresler spadl z 24 metrové výšky na horní ringové lano.

Televizní diváci incident neviděli a Hart byl převezen do Truman Medical Center v Kansas City, kde bylo učiněno několik pokusů o jeho oživení, zemřel na následky zranění. Bylo mu 34 let. Owen byl široce považován za jednoho z největších profesionálních zápasníků všech dob.


7.5.1965
Calgary, Alberta, Kanada
23.5.1999
Kansas City, Missouri, USA
Owen Hart csfd

WWE Royal RumbleThe History of WWE: 50 Years of Sports EntertainmentWWE: Bret Hitman Hart - The Dungeon CollectionWWE Hall of Fame 2012WWE: The Stone Cold TruthWWE Royal RumbleWWE SmackDown LIVE!WWF BacklashWWF Over the EdgeWWF St. Valentine's Day Massacre: In Your HouseWrestleMania XVWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Sunday Night HeatWWE Survivor SeriesWWF Fully LoadedWWF King of the RingWWF Mayhem In ManchesterWWF No Way OutWWF Over the EdgeWWF UnforgivenWrestleMania XIVWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWF King of the RingWWF Slammy Awards 1997WWF Survivor SeriesWWF in Your House 16: Canadian StampedeWWF in Your House: Ground ZeroWrestleMania XIIIWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Survivor SeriesWWF Buried Alive: In Your HouseWWF King of the RingWWF in Your House 6WWF in Your House 7: Good Friends, Better EnemiesWWF in Your House: International IncidentWWF in Your House: Mind GamesWrestleMania XIIWWE Royal RumbleWWE Survivor SeriesWWF in Your HouseWWF in Your House 2WWF in Your House 3WWF in Your House 5WWF: WrestleFest '95WrestleMania XIWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Survivor SeriesWWF Action ZoneWWF King of the RingWWF: WrestleFest '94WrestleMania XWWE Monday Night RAWWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Survivor SeriesWWE Royal Rumble


Aktualizace osobnostního profilu Owen Hart: 7.11. 2023 07:20