Juliet Stevenson 67 let


Celým jménem Juliet Anne Virginia Stevenson se narodila v anglickém Essexu. Její matka Virginia byla učitelkou, otec Michael armádním úředníkem. Vystudovala Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) a poté se stala členkou rady této školy. V roce 1992 získala divadelní cenu Laurence Oliviera pro nejlepší herečku za svůj výkon v roli Pauliny Escobarové v psychologickém dramatu Ariela Dorfmana SMRT A DÍVKA.

Její největší herecký úspěch ale přišel až v roce 1990 s rolí překladatelky Niny, jejíž zesnulý manžel (Alan Rickman) se k ní vrací jako duch, v romantickém dramatu OPRAVDOVĚ, ŠÍLENĚ, HLUBOCE. Za svůj výkon v tomto filmu získala několik cen pro nejlepší herečku – konkrétně na festivalech Mystfest, Fantasporto, na katalánském mezinárodním filmovém festivalu v Sitges a také cenu BAFTA. V roce 1992 ztvárnila Noru Helmerovou ve filmu A DOLL´S HOUSE a o tři roky později Floru Matlockovou ve filmu THE POLITICIAN´S WIFE. Za obě tyto role získala rovněž cenu BAFTA.

Po roce 2000 se objevila v několika romantických komediích. Jako Paulu Paxtonovou jsme ji mohli vidět v komedii BLAFUJ JAKO BECKHAM a jako Amandu Armstrongovou v ÚSMĚVU MONY LISY. V roce 2004 se objevila v komediálním dramatu podle románu W. Somerset Maughama BOŽSKÁ JULIE. O rok později ztvárnila hlavní ženskou roli v dramatu THE LAST HANGMAN o anglickém katovi jménem Albert Pierrepoint. V roce 2006 jsme ji mohli vidět v dramatu POCHYBNÁ SLÁVA, který vypráví příběh amerického spisovatele Trumana Capoteho, který se otevřeně hlásil ke své homosexuální orientaci. V témže roce se objevila také v dramatu DVEŘE DOKOŘÁN s Judem Law a Juliette Binoche v hlavních rolích. V roce 2009 ji můžeme vidět ve filmech DESERT FLOWER (Lucinda), TRIAGE (Amy) nebo STREETLIGHT (Nash). Jejím manželem je autor Hugh Brody, se kterým má dvě děti: dceru Rosalind Hannah a syna Gabriela Jonathana.


30.10.1956
Essex, England, Velká Británie
Juliet Stevenson csfd

London UnpluggedLet Me GoLove Is Thicker Than WaterOdjezdThe LettersDianaKvět pouštěOči válkyDustbin BabyKletba Měsíčního údolíStará známostAnd When Did You Last See Your Father?Dveře dokořánPochybná slávaPoslední katRed MercurySněhová královnaBožská JulieHear the SilenceÚsměv Mony LisyBlafuj jako BeckhamFood of LoveNicholas NicklebyPaktThe Road from CoorainZačalo to v kuchyniThe Search for John GissingVánoční koledaTrial by FireCider with RosieStone, Scissors, PaperTreasure IslandEmmaProcesSecret Rapture, TheA Doll's HouseAiméeIn the Border CountryLadder of SwordsOpravdově, šíleně, hluboceThe MarchLiving with DinosaursStanley SpencerTopení po číslechLife StoryAntigoneOedipus at ColonusPericles, Prince of TyreVlkProfesor TempestThe Man Who Fell to Earth


Aktualizace osobnostního profilu Juliet Stevenson: 19.11. 2023 12:19