Marek Taclík 50 let


Svérázný herec s přezdívkou "Tácek", jenž je považován za jednu z velkých nadějí českého filmu, prožil své dětství v obci Chlumec ležící dvanáct kilometrů od Ústí nad Labem. Právě toto místo je pro něj synonymem pohody a bezstarostnosti (v jednom z rozhovorů vzpomíná na hledání pokladů a topení se v rybníce :) ). V letech 1987 - 1991 navštěvoval Gymnázium v Duchcově, kde také odmaturoval, a další studijní cesty ho svedly na pražskou DAMU.

Příležitost hrát ve filmu se mu naskytla už několikrát. Známá je jeho postava Ondřeje v Ondříčkově snímku JEDNA RUKA NETLESKÁ (2003), objevil se také v adaptaci románu MILENCI A VRAZI (2004). Na základě divadelního představení Osiřelý západ si ho vytipují tvůrci filmu GRANDHOTEL (2006) a zvou ho na casting, po kterém mu přidělují jednu z hlavních rolí, podivínského snílka a údržbáře Fleischmana. Rád ztvárňuje negativní charaktery, ve většině případů však - jak sám se smíchem zdůrazňuje - "dostává zahrát debily".

Kromě filmu účinkoval také v reklamě a televizi. Aktuálně natáčí nový český seriál v produkci TV Nova - KRIMINÁLKA ANDĚL, kde se představí jako jeden z vyšetřovatelů po boku herce Martina Stropnického.


9.5.1973
Ústí nad Labem, Československo
Marek Taclík csfd

Láska a její příchutěPo čem muži touží 2Srdce na dlaniGump - pes, který naučil lidi žítVečírekBábovkyKrajina ve stínuŠtěstí je krásná věcPřes prstyŽenská na vrcholuDoktor Martin: Záhada v BeskydechDukla 61TomanAnděl Páně 2LichožroutiPohádky pro EmuPadesátkaSprávnej dresSvatojánský věnečekZtraceni v MnichověŽivot je životKdyby byly rybyOsmyVšiváciJako nikdyDonT StopMartin a VenušeVe stínuVrásky z láskyRodina je základ státuSantiniho jazykVendetaNejvětší z ČechůObčanský průkazZakázaný člověkBrainStormKdopak by se vlka bálOperace Silver ATři životyGrandhotelPrachy dělaj člověkaStříbrná vůně mrazuMilenci a vraziFalešné obviněníJedna ruka netleskáBrouk v hlavěNaše dětiZimní vílaDobré ráno, Brno!DocentKriminálka AndělPůlnoční zpověď


Aktualizace osobnostního profilu Marek Taclík: 3.11. 2023 15:05