Yu Li 50 let


Yu Li se narodila v provincii Šan-tung, nacházející se na severovýchodě nejlidnatější země světa, Číny. Televiznímu průmyslu navykla již v rané době, během níž se na televizních obrazovkách objevovala coby uvaděčka pořadů a televizních inscenací. Po dokončení univerzitního studia se zaměřila na tvůrčí činnost mnoha televizních pořadů a dokumentaristických snímků, vznikajících pod záštitou čínské státní televizní stanice China Central Television (CCTV).

Překrásným dramatickým snímkem z roku 2010, Buddha Mountain, si režisérka zajistila první příčku mezi nejlepšími promítanými snímky 23. ročníku japonského mezinárodního filmového festivalu, Tokyo International Film Festival 2010. Ve snímku Double Xposure (2012) se jeho autorka opětovně přiklání k proklamované kontroverzi sociálně-intimního vztahu dvojice lidí, kterou ztvárňuje opětovně dosazená čínská herečka Fan Bingbing (Crossed Lines (2007), Shinjuku Incident (2009)), s níž Yu Li do této doby již několikrát spolupracovala. Za dobu svého promítání se snímku dostalo diváckého ohlasu a díky rapidní návštěvnosti přesáhl částku takřka 100 mil. čínských jüanů. Díky tomu se Yu Li stala 52. čínskou filmovou tvůrkyní, které se této částky, v rámci jediného promítaného snímku, podařilo v době komerčního promítání dosáhnout.


2.12.1973
Jinan, Shandong, Čína
Yu Li csfd

The Fallen BridgeTiger RobbersEver Since We LoveDouble XposureBuddha MountainZtraceni v PekinguDam StreetJin nian xia tianThe Old Town Girls


Aktualizace osobnostního profilu Yu Li: 15.3. 2024 16:28