Taky Kimura 100 let


Taky Kimura je japonský americký válečný umělec, který je znám jako jeden z nejlepších studentů a přátel Bruce Leeho. Je certifikovaný instruktor v Jun Fan Gung Fu, osobně pověřený Brucem Lee. Kimura byl svědkem na Leeově svatbě a byl jeden z osmi pohřebních zřízenců během průběhu Leeova pohřbu včetně Dana Inosanta, Steva McQueena, Chucka Norrise, Jamese Coburna, Georgeho Lazenbyho, Raye China a Roberta Leeho, bratra Bruce Lee.

Kimura je jedním z pouhých tří fyzických osob, které mají certifikát Bruce Lee učit jeho bojová umění. Mezi ostatní patří ještě stále vyučující Dan Inosanto a James Yimm Lee, který ovšem zemřel na rakovinu roku 1972. Kimura v současné době drží 5.hodnost v Jun Fan Gung Fu. K dnešním dnům toto bojové umění může učit už jen syn Andy Kimura. Kimura stále učí Jun Fan Kung-Fu ve sklepě svého supermarketu, zdarma.

Kimura se jako herec objevil Game of Death (1978). Původně byl požádán Leem, aby hrál roli strážce v druhém patře, tedy mistra kung-fu stylu kudlanky. Nicméně, stopáž nebyla nikdy použita ve finální verzi a byla reeditována až po Leeově smrti. Objevil se v řadě dokumentů a roku 2009, když mu bylo 85, mu bylo dovoleno dokončit jeho diplom na Clallam Bay High School v Clallam Bay a promoval jako druhý nejlepší student. Už léta se také stará o hrob Bruce Lee.


12.3.1924
Japonsko
Taky Kimura csfd

Bruce Lee in G.O.D.: Shibôteki yûgiHra smrtiJak Bruce Lee změnil světBruce Lee: The Immortal DragonBruce Lee: Cesta bojovníkaBruce Lee: The Legend Lives OnFamous FamiliesPath of the Dragon, TheDrakova kletbaBruce Lee - Mistr bojových uměníLi xiao long di sheng yu si


Aktualizace osobnostního profilu Taky Kimura: 16.3. 2024 22:13