Tecuja Nomura 52 let


Tetsuya Nomura se narodil 8. října 1970 v Kochi na ostrově Shikoku. Po dokončení střední školy přesídlil do Tokia, kde vystudoval grafický design. hned poté nastoupil do videoherní společnosti Square, dnes známé jako Square Enix, kde pracoval jako ladič na Final Fantasy IV. Na Final Fantasy V se podepsal jako designér monster pro bojové sekvence. Jelikož se jeho práce osvědčila, na dalším pokračování Final Fantasy v roce 1994 už pracoval jako grafický vedoucí a tvůrce vedlejších postav. Podobné funkce zastával i u několika dalších her, včetně prvních dílu sérií Chrono a Front Mission a také na Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars.

Ke svému nejůspěšnějšímu dílu se vrátil v Compilation of Final Fantasy VII, jež se kromě několika herních pokračování sestávala i ze dvou filmů. Na obou se poprvé podílel jako režisér, ačkoliv on ani nikdo z jeho týmu neměl žádné předchozí zkušenosti s tvorbou filmů. FINAL FANTASY VII ADVENT CHILDREN (2005) bylo původně zamýšleno jako herní pokračování, Tetsuya Nomura se však nakonec rozhodl vytvořit z něj film. Ten si po vydání na DVD a UMD prodával velmi dobře a získal pochvalné reakce fanoušků. Druhým snímkem v kompilaci je krátké anime LAST ORDER: FINAL FANTASY VII (2005), zachycující události před původní hrou.

V následujícíh letech pracoval jako hlavní designér a tvůrce postav na dalších pokračováních sérií Final Fantasy, Kingdom Hearts a Parasite Eve, jež vytvořili ze Square Enix jednu z nejznámějších herních společností současnosti. Díky tomu je dnes Tetsuya Nomura považován za jednoho z nejvlivnějších herních vývojářu na světě.


8.10.1971
Kóči, Japonsko
Tecuja Nomura csfd

Final Fantasy VII: Advent ChildrenLast Order: Final Fantasy VIIThe Road to Kingdom Hearts III


Aktualizace osobnostního profilu Tecuja Nomura: 25.4. 2024 02:41