Michelle Yim 68 let


Hongkongská herečka a bojová umělkyně Michelle Yim Wai-ling se narodila 2. září 1955 v Číně a je starší sestrou herečky Shirley Yim Suet Lee. V mládí vystudovala vysokou školu St.Rose Limy a rovněž drsnou tréninkovou školu v Shaw Brothers.

Po skončení smlouvy s CTV v roce 1978 se stala herečkou bez smlouvy. Během 80. let je obsazována již méně přesto na sebe kvalitně upozornila ještě v megahitu Ambitious Kung Fu Girl (1981) s Tak Yuenem, nebo v komerčně velmi úspěšném hitu The Return of Pom Pom (1984). Poté co se provdala za jednoho z nejlepších čínských fotbalových hráčů Wan Chi Keunga natáčí více pro TV. V roce 1980 totiž podepsala smlouvu s Rediffusion televizí (RTV) (nyní ATV ). Tam hrála v několika známých dramatických seriálech, což jí vyneslo titul Princezna Wuxia. Dokonce i nyní je stále uznávána jako nejlepší umělec v televizním průmyslu.

Během 90. let získává další úspěchy v TV i v hudebních inscenacích a návrat na filmové plátna přichází až po miléniu. V této nedávné době rovněž získává několik ocenění za své dramatické role a drží i několik rekordů. Jelikož se stále těší mladistvému vzhledu její oblíbenost stále neupadá. V klidu ztvárňuje mladé představitelky, i když jí je kolem 50 let. Po dlouhodobém vztahu její muž umírá 16. února 2010. Michelle Yim stále natáčí a na svém kontě má prozatím k šedesátce filmových rolí.


2.9.1955
Hong Kong, Čína
Michelle Yim csfd

Look UpWu wen xi dongWayang BoySe qing 298-03Fa fa ying kingV prázdném slunciDi yu di 19 cengTian di hai er2004 Xin za shi xiongDang bi xian yu shang ao yunSi wang xie zhenLong gan wei 2003Counter DestroyerAnd Now What's Your NameShuang long chu haiYi tuo qiu shengFeng shui er shi nianBlow UpGong fen dong jiang huThe Mad, Mad, Mad SailorsThe Prohibited AreaTwinsDi yu wu menDisco Sex FeverRead Lipsสิงห์จ้าวพยัคฆ์Crazy HustlersDie bianHe Who Never DiesJeet Kune the Claws and the Supreme Kung FuLao shu la guiLu Xiao Feng yu Xi Men Chui XueYan bao fuEdge of FuryMi shi zhi zunJin yu liang yuan hong lou mengRen ba zhaoSan shi liu mi xing quanSi er liuThe Star, the Rogue & the Kung Fu KidXin moEvidenceYi wang da shuBlack GuideFen nu qing nianGames of LoveMladý tygrTu feiAi nuSi qi shiJi mo kong ting chun yu wanThe Bride with White HairPalaceThe Season of Fate


Aktualizace osobnostního profilu Michelle Yim: 4.4. 2024 09:52