Rian Johnson 50 let


Filmový režisér, scénárista a muzikant Rian Craig Johnson se narodil 17. prosince 1973 v Marylandu. Již v ranných letech se však přestěhoval do Kalifornie, kde vystudoval střední školu a posléze i USC School of Cinematic Arts v roce 1996. Jeho tvorbu výrazně ovlivnil snímek Annie Hall (1977).

Ve druhém snímku THE BLOOM BROTHERS (2008), žánrové spleti komedie, drama a krimi, si ústřední duo podvodníčků střihli Adrien Brody a Mark Ruffalo. V roce 2010 poprvé nerežíroval podle vlastního scénáře, kdy natočil jednu epizodu úspěšného a oceňovaného seriálu stanice AMC BREAKING BAD. Tuto zkušenost si zopakoval v roce 2012.

Doposud poslední filmem je nápadité „time travel“ scifi LOOPER (2012) s Brucem Willisem a Gordonem-Levittem v hlavních rolích, kde Rian Johnson potvrzuje pověst invenčního tvůrce se silnou autorskou vizí.

Společně se svým bratrancem, hudebním skladatelem a autorem hudby k Rianovým filmům, Nathanem Johnsonem, tvoří folkové duo The Preserves, kde kromě zpěvu vyhrává na banjo. Rodinný umělecký okruh doplňuje i bratr Aaron, hudební producent podílející se i na debutovém Brick.


17.12.1973
Silver Spring, Maryland, USA
Rian Johnson csfd

Na nože: Glass OnionNa nožeStar Wars: Poslední z JediůLooper: Nájemný zabijákBratři BloomoviZmizeníPoker FacePerníkový tátaČmuchalovéLCD Soundsystem - Oh BabyEvil Demon Golfball from Hell!!!MayAn Emmy for MeganBoJack HorsemanFilmový svatostánek: 100 let kina Egyptian TheatreThe Director and the JediLennon or McCartneyOut of PrintThe Real History of Science FictionNo Half Measures: Creating the Final Season of Breaking BadThe Game Awards 2022Tudum: A Netflix Global Fan EventFront Row FlynnHollywood InsiderHollywood First LookNerdrotic


Aktualizace osobnostního profilu Rian Johnson: 3.4. 2024 16:50