Libor Žídek 73 let


Zpěvák, operetní herec a režisér Libor Žídek pochází z hudebně založené rodiny, jeho otcem byl slavný operní pěvec Ivo Žídek (1926-2003), v oblasti umění se jako scénograf a architekt uplatňuje také Liborův starší bratr Ivo Žídek (*1948). Libor Žídek je dnes známý především v žánru operety, původně ale nešel úplně v otcových stopách a na pražské DAMU vystudoval herectví (1974). Po základní vojenské službě ale zamířil do angažmá v Hudebním divadle v Karlíně (1976), kde působí dodnes.

Od konce sedmdesátých let se Libor Žídek příležitostně vyskytuje i před kamerou, poprvé hrál příslušníka bezpečnosti ve filmové verzi jednoho z případu majora Zemana RUKOJMÍ Z BELLA VISTA (1980), účinkoval také v hudebních pořadech v televizi (PERLY PANNY SERAFINKY, 1980). Výraznější příležitost v postavě historika Luboše mu přinesl film ČAS SLUHŮ (1989), v průběhu devadesátých let hrál také v zahraničních produkcích (BÍDNÍCI – Les Misérables, 1998). Z žánru televizních seriálů připomeňme postavu doktora Šeráka v ŽIVOTĚ NA ZÁMKU (1995), před filmovou kamerou stál naposledy v BABÍM LÉTĚ (2001).


5.4.1951
Praha, Československo
Libor Žídek csfd

NezvěstnýBabí létoBídníciSchlafes BruderAu beau rivagePřetržený výkřikČas sluhůO zatoulané princezněPerly panny SerafinkyRukojmí v Bella VistaMílařiKonec semestruŽivot a doba soudce A. K.Šípková RůženkaObětiŽivot na zámkuPražský písničkářMatkaTřicet případů majora ZemanaKarlštejnské písně ještě nedozněly...BeneficeSvatba v naší uliciSlavné postavy Národního divadlaHádanky s písničkouKouzelný svět divadla a melodiíDnes uvádí...Muzikály nestárnou


Aktualizace osobnostního profilu Libor Žídek: 6.3. 2024 20:37