Pamela Rooke (1955 - 2022)


Herečka a modelka Pamela Rooke je známá také pod jménem Jordan. Narodila se 23.6.1955 v Seafordu v Anglii. V 70. letech jí proslavila spolupráce s módní návrhářkou Vivien Westwoodovou v kontroverzních buticích Seditionares a Sex, které tehdy v Londýně oblékaly rodící se punkovou scénu. Nebojácná Pamela díky svému účesu a makeupu inspirovaným Picassem, patřila mezi módní ikony punku jako byli Soo Catwoman a Siouxsie Sioux a společně navštěvovaly prvotní koncerty Sex Pistols. V buticích dělala díky svému vzhledu asistentku už od roku 1974. Objevila se ve videoklipu kapely Sex Pistols Anarchy in The UK (1976) a koncertním Sex Pistols Number 1 (1976).

V té době se také pohybuje kolem kapely Adam and the Ants, kde se posléze stává manažerem. S kapelou nazpívala song Lou a od roku 1980 dělá manažerku kapele Wide Boy Awake. V tom samém roce se provdává za basáka této kapely Kevina Mooneyho, který hrál v Adam and the Ants. V průběhu 80. let přichází na scénu i novoromantické kapely a Pamela roku 1984 po deseti letech v Londýně opouští scénu a vrací se do rodného Sussexu. Pamela aka Jordan byla punkovou loutkou, která milovala módu a výtvarné umění, znala se i s Andym Warholem. Nyní pracuje jako veterinářka a pěstuje barmské kočky. Jejím dlouholetým přítelem je fotograf žijící v Praze Simon´Six´ Barker, který byl rovněž členem Bromley Contingentu, tedy první funs Sex Pistols. Je také znám jako vůbec první člověk, který zatleskal na šestém vystoupení této legendární kapely.


27.6.1955
Seaford, East Sussex, England, Velká Británie
3.4.2022
Seaford, East Sussex, England, Velká Británie
Pamela Rooke csfd

The Great Rock 'n' Roll SwindleJubileeSebastianI Love 1970'sSex Pistols: Děs a běsThe Clash: Westway to the WorldPunk and the PistolsB2 TapeSex Pistols Number 1Sex Pistols: Live at Thames Riverboat PartySex Pistols: God Save The Queen RevisitedJordan's WeddingEvery Woman for Herself and All for ArtJordan's Dance


Aktualizace osobnostního profilu Pamela Rooke: 4.4. 2024 18:17