Radek Valenta 48 let


Radek Valenta se narodil 11. února 1976 v Sokolově. Své první herecké a pěvecké zkušenosti získával v Dětském rozhlasovém dramatickém souboru. V roce 1996 absolvoval hudebně-dramatický obor Státní konzervatoře v Praze.

Do povědomí televizních diváků se nejvýrazněji zapsal hned svou první filmovou rolí - v pohádce PRINCEZNA ZE MLEJNA si po boku Andrey Černé zahrál Jindřicha. Následovala role Kulihráška v pohádce KULIHRÁŠEK A ZAKLETÁ PRINCEZNA a po delší filmové odmlce se znovu připomněl až v pokračování Troškovy pohádky PRINCEZNA ZE MLEJNA 2. Poté se objevil už jen v několika menších filmových rolích a v seriálu OŠKLIVKA KATKA, kde ztvárnil mluvčího Makro Textilu.

Kromě herectví se Radek Valenta věnuje i hudbě - společně se svými hereckými kolegy Janem Teplým ml. a Viktorem Limrem zpívá a hraje v hudební skupině Chichotaj.


11.2.1976
Sokolov, Československo
Radek Valenta csfd

Případ pro lyžařePrachPsí kusMalvínaPrincezna ze mlejna 2Kulihrášek a zakletá princeznaO zlatém pokladuPrincezna ze mlejnaSpecialistéDvojka na zabitíSlunečnáModrý kódSeverOhnivý kuřeBohémaPolicie ModravaNa voděVšechny moje láskyPrvní republikaStopy životaČeské stoletíOšklivka KatkaPrincezna ze mlejna 2Princezna ze mlejnaUngelt 25Film o filmu: Princezna ze mlejna 2Rok na vsiZombíciNoraDon Juan


Aktualizace osobnostního profilu Radek Valenta: 25.2. 2024 07:26