Jan Vlasák 81 let


Tento zajímavý český herec se narodil v Čáslavi. Herectví mu učarovalo už v útlém dětství, když ve svých pěti letech shlédl vystoupení místních ochotníků. Vystudoval brněnskou JAMU a následně se stal členem divadla v Uherském Hradišti. Později působil také v divadle v Ostravě, dále Divadle E.F. Buriana, Státním divadle v Brně, Realistickém divadle, Rokoku a dokonce i v Národním divadle. Nyní je členem souboru Městských divadel pražských. Hostuje ovšem i v divadle Pod Palmovkou, ve Švandově divadle a v divadle v Řeznické. Ve své bohaté kariéře ztvárnil obrovské množství rolí, například ve hrách Hamlet, Othello, Cyrano či Rváč.

Český film dlouho nemohl pro Vlasáka najít uplatnění. Na stříbrném plátně se výrazněji prosadil až v posledních letech. Obvykle ztělesňuje hlavně vedlejší záporné role. Jako lampasák se mihnul například v Sirového ČERNÝCH BARONECH. Dále si zahrál ve snímcích VÝCHOVA DÍVEK V ČECHÁCH, MILENCI A VRAZI, VÁCLAV nebo ve Svěrákových VRATNÝCH LAHVÍCH.

V současnosti ho stále častěji využívají i zahraniční produkce. Asi nejvíce na sebe upozornil hlavní zápornou úlohou šíleného dánského obchodníka v americkém hororu HOSTEL. Zahrál si třeba i v německém hororu BAZÉN nebo koprodukčním historickém projektu BATHORY Juraje Jakubiska.

Jan Vlasák je ženatý a má tři děti a pět vnoučat.


3.2.1943
Čáslav, Protektorát Čechy a Morava
Jan Vlasák csfd

Bod obnovyDariaŠarlatánLéto s gentlemanemPřípad dvou sesterHasičárna TelecíRudý kapitánGangster KaGangster Ka: AfričanJen my víme kdeCo v detektivce nebyloAplausCizinec a krásná paníArchivHodinu nevíš...NormalBathoryRudý baronV hlavní roliVratné lahveVáclavHostelMilenci a vraziHodina tance a láskyNekonečná neděleÚtěk do BudínaBazénDeník šílené manželkyPaní MlhaAgátaZe života pubescentkyCelý mužJasnovidkaTrampoty pana HumblaVýchova dívek v ČecháchŽena v kleciPoe a vražda krásné dívkyRuletaKlára a dva pániOtčinaMistr KampanusNoc rozhodnutíPozůstalostLady Macbeth Mcenského újezduPekloČerní baroniPanenka s porcelánovou hlavičkouSkládačkaPán plamínkůSilnější než jáTichá bolestCesta na jihozápadHra na BarbaruMorové povětříMuž v soliDivoženka v lese strachuPan TauProces s vrahy MartynovéSetníkův štítSvědek času


Aktualizace osobnostního profilu Jan Vlasák: 3.11. 2023 04:13