Virginia North (1946 - 2004)


Britská herečka a modelka Virginia North se narodila jako Virginia Anne Northrop. Její otec byl důstojníkem armády Spojených států amerických, což pro malou Virginii znamenalo časté stěhování a své dětství a dospívání strávila v mnoha různých zemích po celém světě. Až ve věku dvaceti let se usadila v Londýně, kde začala pracovat jako modelka na módních přehlídkách.

Poté si Virginia od filmování dala roční pauzu, aby se následně vrátila před kameru v dalším filmu Ralpha Thomase Some Girls Do (1969). Ve snímku si roli agenta Drummonda opět zopakoval Richard Johnson a samotná Virginia ztvárnila jednu z robotických žen, které mají Drummondovi zabránit ve splnění jeho úkolu. Poté si vyzkoušela také hraní v televizním seriálu, konkrétně se jednalo o jednu epizodu seriálu Department S.

Mnohem významnější však bylo to, že byla vybrána do obsazení nového snímku o agentovi 007 Jamesi Bondovi s názvem Ve službách Jejího Veličenstva. V tomto snímku získala roli Olympe – sekretářky a milenky šéfa syndikátu Union Corse a Bondova spojence Marca-Ange Draca, kterého ztvárnil italský herec Gabriele Ferzetti. Tato bondovka je bezpochyby nejznámějším filmem, ve kterém se Virginia objevila.

Její nejslavnější rolí byla  však Vulnavia, mlčenlivá asistentka Dr. Phibese, ve snímku Ohavný Dr. Phibes z roku 1971. V této hororové komedii dostala možnost si zahrát po boku jedné z největších legend tohoto žánru, kterým nebyl nikdo jiný než samotný Vincent Price, který ztvárnil titulní úlohu Dr. Antona Phibese.


24.4.1946
Londýn, England, Velká Británie
5.6.2004
West Sussex, England, Velká Británie
Virginia North csfd

Ohavný Dr. PhibesSome Girls DoVe službách Jejího VeličenstvaDlouhý soubojNěžné pohlavíDepartment SPop Culture Beast's Halloween Horror PicksCinemassacre's Monster Madness


Aktualizace osobnostního profilu Virginia North: 31.10. 2023 22:44