John Hillcoat 62 let


Původem australský režisér a příležitostný scénárista John Hillcoat se k filmu dostal, podobně jako celá řada jiných filmařů, přes výtvarné umění. V mládí to vypadalo, že by se mu tato záliba mohla stát budoucí profesí, protože jeho obrazy byly vystaveny např. v Art Gallery of Hamilton, kanadském městě, kde vyrůstal.

Mimo tvorby celovečerních filmů, Hillcoatův tvůrčí záběr pokrývá také natáčení hudebních videoklipů a dokumentů. V této oblasti je mimo jiné držitelem ceny pro nejlepšího režiséra, kterou pravidelně udílí Australian Recording Industry. Během své kariéry natáčel s celou řadou slavných jmen, např. INXS, Depeche Mode, Muse, Manic Street Preachers nebo Placebo. Pracovat alespoň s některou z těchto skupin by bylo určitě pro nejednoho filmaře splněným snem, ovšem klíčovým bylo pro Hillcoata až setkání s australským multi-instrumentalistou Nickem Cavem a jeho doprovodnou skupinou The Bad Seeds. Vzájemná spolupráce se na obou stranách osvědčila, což později vyústilo v to, že byl Cave, společně se svým spoluhráčem Warrenem Ellisem, přizván na post hlavního skladatele hudby k Hillcoatovým filmům PROPOSITION a CESTA.


14.8.1961
Queensland, Austrálie
John Hillcoat csfd

Blood MeridianCorazónTriple 9Země bez zákonaCestaPropositionMít a udržet siGhosts... of the Civil DeadGeorge & TammySpecial Ops: LionessČerné zrcadloBob Dylan: Odds and EndsAlleys and MotorwaysMassive Attack: The SpoilsBob Dylan: Visions of JohannaJohnny Cash: She Used to Love Me a LotNick Cave: Jubilee StreetHow to Destroy Angels: Ice AgeIO Echo: Berlin, It's All a MessGrinderman: Heathen ChildHerbert Grönemeyer: Ein Stück vom HimmelMaroon 5: Makes Me WonderNerina Pallot: SophiaMuse: Time Is Running OutNick Cave and the Bad Seeds: Babe, I'm on FireDepeche Mode: Goodnight LoversDepeche Mode: FreeloveDepeche Mode: I Feel LovedNatalie Imbruglia: That DayBush: MouthDepeche Mode: Video Singles CollectionDepeche Mode: The Best of Videos Vol. 1Digital Hardcore VideosSuede: Lost in TVNick Cave & the Bad Seeds: The VideosThe INXS: Swing and Other StoriesRed Dead Redemption: The Man from BlackwaterThe Rotten Tomatoes ShowRencontres de cinémaUp Close with Carrie KeaganMade in HollywoodAt the MoviesDías de cineGuión busca estrellaWalking Into Darkness: John Hillcoat's 'The Road'Do You Love Me Like I Love You, Part 2: The Firstborn Is DeadDo You Love Me Like I Love You, Part 4: Your Funeral... My Trial


Aktualizace osobnostního profilu John Hillcoat: 20.4. 2024 14:47