Tomáš Kudrna 49 let


Tomáš Kudrna (*1974) je český režisér a kameraman dokumentárních filmů. Vystudoval na FAMU katedru kamery (1999) a režie (2001), ale výraznější uplatnění našel především na poli publicistiky a dokumentaristiky. Spolupracoval a spolupracuje na řadě cyklických pořadů České televize: ZA ZDÍ (2004), ČESKÉ HLAVY (2006), PORT (2007), PŘÍBĚHY DOMŮ (2009), VESNICOPIS (2011), NA CESTĚ (2011).

Ve spolupráci s ARTE France a Českou televizí natočil v roce 2006 dokument TROUBLEMAKING GENIUS o českém vynálezci Ottovi Wichterlem. Film byl uveden jako jeden z mála českých dokumentárních pořadů v televizích 40 zemí světa a kromě českého Trilobita získal Golden Remi Award v americkém Houstonu. Mezinárodní ohlas filmu otevřel Kudrnovi cestu k absolvování seminářů pro evropské producenty Discovery Campus Masterschool a k vývoji dalších projektů. Jeho film s pracovním názvem All that Glitters (Mlčeti zlato, 2010) o sporech obyvatel kyrgyzské vesnice ležící v blízkosti zlatého dolu byl jako první český dokument podpořen americkou nadací Sundance Documentary Film Fund. V roce 2011 byl do kin uveden Kudrnův dokument PO DLOUHÉ NOCI DEN věnovaný osudům tří nuceně nasazených žen v nacistickém Německu. Film vznikl ve společnosti Negativ v koprodukci s německou televizí RBB. V úspěšné spolupráci se společností Negativ pokračoval Kudrna natočením celovečerního dokumentu HLEDÁ SE PROZIDENT o první přímé volbě hlavy českého státu.


3.12.1974
Praha, Československo
Tomáš Kudrna csfd

Prague face à la propagande de PoutineCo dokáže ležO čo ide IděZatajené dopisyHledá se prezidentNa cestěPo dlouhé noci denMlčeti zlatoGenerace Vládneme, nerušitPrvní mezi rovnýmiWichterleJen se dívejTo všechno z lásky...ZblízkaVesnicopisPrima sezonaCasa NostraČétéčko


Aktualizace osobnostního profilu Tomáš Kudrna: 26.11. 2023 03:16