Jakub Wehrenberg 49 let


Jakub Wehrenberg se narodil 24. srpna 1974 ve Vsetíně. Jeho herecká kariéra se nastartovala v roce 1987, kdy si ho režisér Vít Olmer vybral do hlavní role dvanáctiletého Jakuba Máši - elektronického génia do filmu Páni Edisoni. O rok později nastoupil na Pražskou konzervatoř, kde strávil šest let.

Rok 1997 může být nazván vrcholem Wehrenbergovy kariéry. V seriálu Hynka Bočana Zdivočelá země je obsazen do role Jerryho - tuto postavu si zahrál i v dalších 3 řadách, které byly postupně natočeny (2001, 2007 a 2012) a od režiséra Petra Nikolaeva dostává svou největší filmovou roli - Kvida ve snímku Báječná léta pod psa.

Pro Českou televizi natočil v roce 2010 cyklus Kde bydlely princezny, kterým diváky provedl po hradech a zámcích, ve kterých se natáčely nejznámější české pohádky.

V roce 1992 se Jakub Wehrenberg objevil v hudebním klipu skupiny Lucie „Černí andělé“. V roce 1996 v divadelním klubu ABC založil s kolegy Alešem Hámou, Daliborem Gondíkem a Hardy Marzukim hudební skupinu Hamleti, ve které hrál na basovou kytaru a která měla na repertoáru písničky kapel Olympic, Katapult, Lucie, Beatles nebo ABBA.


24.8.1974
Vsetín, Československo
Jakub Wehrenberg csfd

Pražské orgieMinulostBáječná léta pod psaTichý úkrytMěsíční údolíKanárská spojkaNesmrtelná tetaStudent VilémJanSilnější než jáO zatoulané princezněPravidlá kruhuPáni EdisoniAnatomie životaSpecialistéSvět pod hlavouJá, MattoniZdivočelá zeměZázraky životaVyprávějTrapasyUliceKdo zaváhá, nejede!ObětiNa lavici obžalovaných justicePrima sezonaMalé dějiny jedné rodinyPřipoutejte se, letíme nad AtlantidouDokumentární film pro pamětníky


Aktualizace osobnostního profilu Jakub Wehrenberg: 1.11. 2023 21:56