Matthew Fox 57 let


Narodil se 14.července roku 1966 Lorettě a Francisi Foxovým v Crowheart. Je prostřední ze tří bratrů, se kterými vyrůstal na farmě. Vystudoval školy Wind River High a Deerfield Academy až získal fotbalové stipendium na Deerfield Academy, kde v roce 1988 odpromoval. Kamarádka jeho matky mu dohodila nějakou práci v modelingu a Fox se ještě objevil v několika reklamách. Pak se rozhodl, že bude studovat ještě další dva roky na The School for Film and Television v New Yorku.

Nastaly zlaté časy. Celkem osm let (1994-2000) hrál nejstaršího z pěti sourozenců, kterým zemřeli rodiče při autonehodě v seriálu SPRÁVNÁ PĚTKA. Seriál byl úspěšný jako třeba MERLOSE PLACE či BEVERLY HILLS 90210. Fox si získal mnoho fanynek a přezdívku Foxy. V roce 1996 se zařadil podle časopisu People mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě. Stihl ještě natočil film BEHIND THE MASK. Po skončení seriálu zakotvil v seriálu HAUNTED, který ale trval jenom krátce.

V roce 2004 získal roli dokrora Jacka ve veleúspěšném seriálu ZTRACENI pod vedením J.J. ABRAMSE a DAMONA LINDELOFA. Seriál získal mnoho sošek Emmy. Jako mnoho herců ze seriálu, i on se s rodinou přestěhoval na Havaj. Za ZTRACENÉ získal tři ceny, z čehož je nejvýznamější Zlatý Glóbus za Nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu, o rok později mu to bohužel nevyšlo.

Nyní si můžete zakoupit nový film WE ARE MARSHALL, který je podle skutečných událostí. Dále třeba thriller SEJMI ESO. Momentálně Foxy pracuje na VANTAGE POINT a SPEED RACER. V srpnu 2007 se opět vrhne na natáčení už čtvrté série ZTRACENÝCH.


14.7.1966
Crowheart, Wyoming, USA
Matthew Fox csfd

Kosti a skalpZánikSvětová válka ZEmperorVražedná hraLost: The Final ChapterLost: The Final JourneySpeed RacerÚhel pohleduLost: A Tale of SurvivalLost: ReckoningLost: RevelationNávrat na vrcholSejmi esoZtraceni: CestaZa maskouIf I Die Before I WakeMůj chlapec se vrátilC*A*U*G*H*TPoslední světloZtraceniLost: Missing PiecesPronásledovanýSprávná pětka


Aktualizace osobnostního profilu Matthew Fox: 31.10. 2023 19:22