Viktor Vrabec (1941 - 2022)


První divadelní zkušenosti učinil na gymnáziu v Jindřichově Hradci. Ještě před zahájením studií na brněnské Janáčkově akademii múzických umění hrál v Severomoravském divadle v Šumperku. Po absolvování JAMU odešel do plzeňského Divadla J.K. Tyla, kde působil v letech 1967–1979.

Před filmovou kamerou se poprvé objevil v roce 1964 v hraném dokumentu režiséra Jozefa Zachara Psychodráma. Televize mu dala velkou příležitost v roce 1978 hlavní rolí ing. Viktora Hájka v seriálu Zákony pohybu. Zahrál si rovněž ve dvou dílech populárního seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

V roce 1998 se vrátil do Divadla J.K. Tyla v Plzni. Věnoval se také práci v dabingu (režii) a v rozhlase. V roce 2016 si zahrál roli otce hlavní představitelky ve filmu Já, Olga Hepnarová.


18.5.1941
Vysoké Mýto, Protektorát Čechy a Morava
2.1.2022
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Viktor Vrabec csfd

Já, Olga HepnarováJak ukrást DagmaruByl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!Jasnovidcem proti své vůliPoslední motýlChtěla bych ten stromDivoká sviněDvě z PařížeMalá StranaNové MěstoPražský hradStaré MěstoJá, ty, onKaranténaPoklesky zralých mužůCesta za hvězdným prachemZráníZáhada zamčeného pokojeNebožtík si nepřál květyŠach mat !Cihla zlataDlouhý čas nadějeLyžař v parném létěLevé křídloPetra a Pavla„Babičky dobíjejte přesně!“Cestou k vítězstvíKarlův mostSmrt talentovaného ševceJak Kačenka hledala tátuNačasovaná smrtSnídaně v pánském pyžamuZa oknem jiskří sníhKočky neberemSjezd abiturientůDobrodružství kriminalistikyHříchy pro pátera KnoxeNáhrdelníkPřísahám a slibujiChlapci a chlapiGottwaldRozpaky kuchaře SvatoplukaSůl zeměZákony pohybuPsychodrámaTři mušketýři po třiceti letech


Aktualizace osobnostního profilu Viktor Vrabec: 20.2. 2024 05:19