Bobby Kim 83 let


Korejský bojový umělec, instruktor a herec Bobby Kim se narodil v Jižní Koreji roku 1940. V 18ti letech emigroval do USA, kde tehdy (roku 1969) jen málo lidí vědělo, co je bojový styl taekwondo. V té době získává americké občanství a otvírá svou první americkou taekwondo školu, kde neznalým hlásá, že jde o korejské karate. V tomto bojovém stylu je titulován jako Grandmaster a patří dlouhou dobu vůbec mezi nejlepší taekwondisty.

Bobby Kim u filmových nabídek trval na tom, aby hrál pouze klaďasy, ale se svými výkony nebyl před kamerou nikdy na 100% spokojený. Jeho žák v rozhovoru zmínil, že pro Kima ,který je mírnější postavy nebyl problém jedním kopem zlomit 8mi palcovou (tloušťka asi 20cm) dlaždici. Dlouhé roky vyučoval taekwondo na U.S. Air Force akademii i policejních univerzitách. V posledních letech krom výuky se proslavil se svým bratrem nejnovější vynálezem - Panoramickým zpětným zrcátkem do auta. U filmu natočil 19 snímků a zatím poslední zářez má v Assassins' Code (2011).


29.10.1940
Soul, Jižní Korea
Bobby Kim csfd

Assassins' CodeBojovníci z Čínské čtvrtiAndělé černého páskuChinatown 2Kill LineManchurian AvengerHeuglyongpyoBlazing FistsGugje gyeonchalDogsaJugeumui seunghu


Aktualizace osobnostního profilu Bobby Kim: 26.3. 2024 23:08