John Callen


Narodil se 4. listopadu roku 1946 v jihovýchodním Londýně a navštěvoval gymnázium v Blackheath. Když mu bylo 16 let, odstěhoval se s rodinou na Nový Zéland. Zde studoval další rok a poté zkoušel uměleckou školu, avšak dostal práci coby copywriter pro rozhlasovou stanici, přitom měl bokovku jako žurnalista a působil v amatérském divadle, jehož prostřednictvím se dostal k dabingu.

Začal dostávat menší televizní role, uplatňoval své novinářské schopnosti, režíroval, pokračoval v divadelní činnosti a také prorazil do komerčního světa. Podílel se na více než 100 scénických dílech, 24 seriálech, na stovkách rozhlasových hrách, několika reklamních spotech a nadaboval tisíce postav - včetně 150 dokumentů.

V posledních letech zrežíroval SHORTLAND STREET, asi 50 reklam, několik dokumentů a sérii KIWI. Také pracoval jako lektor herectví a mediální výchovy. Žije v Aucklandu a je ženatý s reportérkou Judi Callenovou.

Byl dosazen do role Oina ve velmi očekávaném filmu HOBIT.

John Callen csfd

The Adventures of Sleepy the Magical Bear: The MovieLove KnotsSyreniaHobit: Bitva pěti armádHobit: Šmakova dračí poušťHobit: Neočekávaná cestaDěti z ostrova pokladůDěti z ostrova pokladů 2Děti z ostrova pokladů 3: Tajemství ostrova pokladůThe Feathers of PeaceAmazon HighPotopení lodi Rainbow WarriorFotografieStraight ForwardVraždy v BrokenwooduViva La Dirt League - Epic NPC ManViva La Dirt LeaguePower Rangers Jungle FuryPower Rangers Mystic ForceSeekersWorzel Gummidge Down UnderThe Hobbit DuologyJuneTwenty One PointsThe PactRencontres de cinéma


Aktualizace osobnostního profilu John Callen: 3.4. 2024 17:04