Bronislav Kotiš 52 let


Bronislav Kotiš se narodil v Praze 5.března 1972. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři Praha. Po škole nastoupil do prvního angažmá do divadla Semafor a hostoval také v Divadle ABC, ve Viole, ve Spirále (Jesus Christ Superstar), v Divadle na Zábradlí nebo v Mileniu (Rusalka). V letech 1998 - 2014 byl členem souboru muzikálu a operety Divadla J. K. Tyla v Plzni. Zde se představil v mnoha rolích, za všechny jmenujme např. tyto: Henry Higgins v My Fair Lady, Célestin v Mam´zelle Nitouche, Kristián v Kristiánovi 2, Billy Flynn v Chicagu, vodník Čochtan v Divotvorném hrnci nebo Roger de Bris v Producentech. Za roli Horáce alias Hogo Foga v Limonádovém Joeovi se v roce 2007 dostal do širší nominace na Cenu Thálie. Během svého plzeňského angažmá, ale Bronislav Kotiš neopomíná ani pražské publikum, hostuje v Hudebním divadle v Karlíně v představeních Polská krev, Vražda za oponou, Mam´zelle Nitouche nebo nejnověji v Addams Family.

V současné době je na volné noze a můžeme ho vidět v Kongresovém centru alternuje roli Sama v muzikálu Mamma Mia! Na rok 2015 je naplánována premiéra muzikálu Mýdlový princ, kde by se měl objevit.

Bronislav Kotiš spolupracuje také s televizí a filmem. Objevil se v několika televizních seriálech - Vyprávěj, Zdivočelá země, Přítelkyně z domu smutku, O zvířatech a lidech nebo pořadu Šumná Plzeň.

Za zmínku stojí také spolupráce s rozhlasem, a sice hry Plešatá zpěvačka, Divadlo zázraků nebo Zamilovaný policista. Za četbu na pokračování z knihy F. A. Elsnera Věci z jednoho pokoje, byl nominován v anketě (Ne)viditelný herec za rok 2008/2009. A hned v následujícím roce nominaci v anketě (Ne)viditelný herec opakuje, tentokrát za roli Jacka Jošta v dramatizované četbě na pokračování z románu Vladimíra Párala Katapult.


5.3.1972
Praha, Československo
Bronislav Kotiš csfd

Pražské orgieStrašidlaBabovřesky 3Babovřesky 2Magda, její ztráty a nálezyO králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantechDick WhittingtonMasákPohled z hlubinModrý kódVyprávějPřešlapyUliceDuch českýZdivočelá zeměKdyž se slunci nedaříO zvířatech a lidechPřítelkyně z domu smutkuKomorní divadlo PlzeňŠumná PlzeňKdyby tisíc klarinetůKdo to ví?Kurňa, co to je?


Aktualizace osobnostního profilu Bronislav Kotiš: 15.11. 2023 12:36